Bugetul municipiului Târgu-Mureș a fost aprobat

Distribuie pe:

Consilierii municipali târgumureșeni au aprobat, în ședința de joi, 29 ianuarie a.c., bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2015 al municipiului Târgu-Mureș, în sumă de 539.193.454 lei, cu aproape 200 de milioane de lei mai mare decât cel de anul trecut (343.357.923 lei), cea mai mare diferență provenind din sume primite de la Uniunea Europeană.

Printre investițiile noi prevăzute a se realiza în acest an din bugetul local, se numără o zonă de agrement în cartierul Tudor și un parc în cartierul Belvedere, urmând ca, în același timp, să fie continuate investițiile în reabilitarea de străzi, locuri de joacă, reamenajări în Platoul Cornești, la Grădina Zoologică, în Parcul Municipal, în Cetate și continuarea proiectului de ecologizare a iazului batal de la Azomureș.

Consilierii Partidului Social Democrat au refuzat votarea bugetului, pe motiv că bugetul de anul trecut nu a fost executat „exact" în forma aprobată. Poziția acestora a stârnit revolta dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, acesta reproșându-le că afirmațiile lor sunt strict politice: „În loc să faceți lobby la Guvern pentru a aduce bani la Primărie, vă opuneți și la ceea ce dorim să facem pentru oraș, din banii cetățenilor. Dacă m-aș fi luat după declarația premierului dumneavoastră și a președintelui de partid, numai lapte și miere curgea în țara asta de vreo 2-3 ani. Dacă m-aș fi luat după ceea ce trebuia să revină Târgu-Mureșului prin lobby-ul pe care trebuia să-l faceți ca partid aflat la putere, trebuia să curgă bani cu toptanul înspre Primăria Târgu-Mureș. Am rămas deficitari la foarte multe lucruri, dar nu am văzut niciun proiect promovat de vreun minister condus de dumneavoastră (PSD), nu de mine. N-am văzut niciun ban la școli, n-am văzut niciun ban pentru drumul ocolitor".

Lasă un comentariu