Dragnea și Cîmpeanu anunță încheierea procedurilor de achiziție pentru încă 100 de microbuze școlare

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, și ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, au anunțat, marți, încheierea procedurilor de achiziție pentru cumpărarea a încă 100 de microbuze școlare, de data aceasta cu o capacitate de 28+2 locuri.

„Astăzi, constructorul a venit să prezinte prototipul acestui microbuz pentru elevi, de 28 de locuri, plus ghid, plus șofer (...). Asta este procedura legală, prototipul este analizat de către comisia tehnică. El trebuie să corespundă la rigoare cu condițiile din caietul de sarcini. Are sisteme de siguranță, așa cum au fost trecute în caietul de sarcini. Are în plus un sistem auxiliar de încălzire. Chiar dacă motorul este oprit, există un sistem auxiliar cu sursă de curent separată și chiar și o sursă de carburant separată, ceea ce este important. Ca și aspect arată foarte bine, ca și confort este foarte confortabil, are două punți pe spate, 160 de cai putere, 8,83 m lungime, 2,27 m lățime", a afirmat Dragnea.

El a spus că microbuzul este gândit să meargă inclusiv pe drumuri accidentate. Ministrul a precizat că numărul de 100 de microbuze a fost determinat de solicitările care au venit din teritoriu.

„Pe lângă solicitările de 16+1, cele standard, după prima tranșă au venit solicitări din localități și pentru capacitate mai mare, respectiv 28+2. Deci sunt 100 și ele vor fi repartizate în funcție de ceea ce am primit ca și solicitări. Dacă se vor înmulți solicitările, ceea ce este foarte posibil la noi, va fi realizată o prioritizare", a arătat Dragnea.

Acesta a adăugat că microbuzele au fost achiziționate prin licitație electronică.

„A fost făcută licitația electronică. Am înțeles că au câștigat mai multe firme (...), au fost trei loturi, fiecare lot a fost scos la licitație electronică și la fiecare lot au câștigat unii sau alții. Deci nu a fost făcută o licitație pe toate microbuzele, au fost grupate pe loturi", a explicat Liviu Dragnea.

La rândul său, Sorin Cîmpeanu a declarat că, în paralel, dincolo de microbuzele cumpărate în primele două etape de achiziție, se lansează licitația pentru alte 1.016, inclusiv pentru microbuzele amenajate pentru elevii cu nevoi speciale și cele destinate cluburilor sportive școlare.

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltării Regionale, în prima etapă au fost livrate 500 de microbuze de 16+1 locuri. În etapa a doua, într-un prim lot a fost încheiată procedura de achiziție pentru 365 de microbuze de 16+1 locuri, urmând ca acestea să fie livrate până în luna martie, iar în cazul celui de-al doilea lot, de 100 de microbuze de 28+1, prezentat marți de Liviu Dragnea și Sorin Câmpeanu, a fost deja încheiată procedura de achiziție, urmând ca ele să fie livrate.

Lasă un comentariu