Ministrul de externe al Greciei la Moscova: Toate problemele Europei trebuie rezolvate pe cale diplomatică

Distribuie pe:

Grecia este foarte îngrijorată de destabilizarea situaţiei de pe continentul european şi insistă asupra faptului că toate problemele trebuie soluţionate doar pe cale diplomatică, pentru că în caz contrar Europa se va confrunta cu o amplă criză umanitară, a declarat ministrul de externe al Greciei, Nikos Kotzias, în timpul întrevederii avute, la Moscova, cu omologul său rus Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.

„Suntem foarte îngrijoraţi de destabilizarea situaţiei de pe continent... Vedem că Grecia se află în centrul acestei destabilizări. Grecia vrea să le explice partenerilor săi că toate problemele trebuie soluţionate doar pe cale diplomatică, pe calea negocierilor. În caz contrar, ne vom pomeni în faţa unei crize umanitare", a avertizat Kotzias.

Ministrul de externe al Greciei a adăugat că Atena este recunoscătoare Moscovei pentru „poziţia sa stabilă în sprijinul Ciprului, în ceea ce priveşte soluţionarea problemei cipriote". Kotzias a subliniat că relaţiile Greciei cu Rusia sunt unele de „sinceră prietenie".

Rusia este prima ţară nemembră a UE pe care o vizitează Nikos Kotzias în calitate de ministru de externe al Greciei.

Lasă un comentariu