8 Martie în fiecare zi

Distribuie pe:

O dată pe an, în ziua de 8 Martie, femeile așteaptă aprecierea celor din jur, a partenerilor de viață, a copiilor lor, a familiei și a celor din jur. Odată pe an femeile sunt apreciate pentru munca pe care o depun zi de zi. Zi de zi femeia muncește: merge la muncă, iar după orele de program, acasă, gătește, spală, calcă, curăță casa și se ocupă de educația copiilor. Astfel, obosită, epuizată, încearcă să facă față îndatoririlor.

Ce așteaptă femeile de la partenerii și de la copiii lor? Puțin. Puțină apreciere, căldură, tandrețe și o vorbă bună. Nu așteaptă foarte mult, iar ceea ce-și doresc nici măcar nu costă. Aceste așteptări sunt „pe gratis"; beneficiile, însă, sunt imense. O femeie fericită uită de oboseală, muncește cu drag pentru familie și, cel mai important, îi face pe toți din jurul ei fericiți. Să nu uităm: „în spatele unui bărbat puternic, se află o femeie puternică"

Odată pe an, în ziua de 8 Martie se întâmplă minunea: ne amintim de rolul femeii, ne amintim de efortul pe care îl depune și că ar trebui apreciată. Fericirea unei femei se compune din mărunțișuri, din aprecieri zilnice. Chiar dacă niciun partener de viață, niciun copil nu apreciază în mod direct, lucrurile mărunte pe care le face o femeie în casă, nu trebuie să uităm că fără ele viața nu poate avea un curs normal. Chiar dacă nu va spune: „Vai, draga mea, ce frumos ai spălat pe jos, cât mă bucur că este curățenie...", „Vai, mami ce frumos ai spălat vasele..." Nu uită, însă, să aprecieze fiecare în felul său: un „Mulțumesc!" uneori, „Ești o dulce! ", alteori, o floare, un pupic etc. Un simplu „Mulțumesc!" pentru că a gătit, pentru un zâmbet, pentru o zi petrecută alături de ea, aduce mai multă lumină în sufletul femeii și transformă fiecare zi într-o zi de 8 Martie.

Până în secolul trecut femeia a avut un statut dificil și cu mult diferit de cel al femeii moderne. În acele condiții, A.P.Cehov, aprecia că: femeia „un singur lucru îl are bun: aduce pe lume ființe drăgălașe, frumușele și istețe ca… bărbații…Pentru această virtute merită să-i iertăm toate păcatele!". Femeia „aduce pe lume ființe drăgălașe": bărbații, îi iubesc, îi educă, îi cresc, și apoi îi dăruiește altor femei pentru a le face fericite. Bărbații sunt cei care dețin secretul transformării fiecărei zile într-o zi de 8 Martie prin comportamentul lor, prin ajutorul pe care îl oferă partenerelor lor și prin dragostea pe care le-o poartă.

Lasă un comentariu