Indiferenţa ta poate lua o viaţă

Distribuie pe:

Indiferenţă tot mai mare în trafic fără a lua în considerare urmările acţiunilor noastre! „Uităm" să acordăm prioritate, nu ţinem cont de prezenţa motocicliştilor în trafic, pe care uneori şoferii îi scot de pe carosabil fără să se oprească să vadă dacă mai trăiesc şi să le acorde primul ajutor. În acest stadiu au ajuns unii dintre noi.

Cum se poate să nu îţi pese de cei care circulau regulamentar şi pe care i-ai scos de pe carosabil din cine ştie ce motiv? Ce om face aşa ceva?

Încet, încet ne pierdem umanitatea şi devenim mecanici şi egoişti, nu ne pasă de urmările acţiunilor noastre, de cei din jurul nostru.

O mare parte dintre noi nu vedem decât înainte şi ne interesează doar persoana noastră. Prea puţini încearcă să facă o diferenţă în această lume prin faptele lor, şi nu mă refer la lucruri măreţe, un gest mărunt poate face diferenţa. De exemplu un simplu telefon dat la ambulanţă poate salva viaţa celui rănit, în urma unui accident, dar în acelaşi timp indiferenţa îl poate costa viaţa.

Lasă un comentariu