„Alege! Este dreptul tău!"

Distribuie pe:

Joi, 12 martie 2015, la Liceul Tehnologic „Avram Iancu" din Tg.-Mures, s-a desfăşurat faza pe şcoală a concursului „Alege! Este dreptul tău!", organizat de dna. prof. Mozes Ilona şi dna. prof. Zokorias Carmen. Tema concursului a fost „Dreptul consumatorilor la hrană sănătoasă" şi i-a avut drept participanţi pe elevii interesaţi de problematică, din clasele IX-XII.

Concursul a fost structurat pe trei secţiuni. Prima secţiune a cuprins proba scrisă - test de verificare a cunoştinţelor şi o prezentare a eseurilor cu tema „Să învăţăm să mâncăm sănătos". În urma acestei secţiuni, juriul, format din dna. prof. Togănel Andreea Augusta, coordonator de proiecte şi programe educative, dna. prof. ing. Stanciu Smaranda şi dl. prof. Gall Gyozo, catedra de comerţ, au desemnat cei mai pregătiţi elevi, cei care vor reprezenta liceul la faza judeţeană a concursului. În ordinea punctajelor obţinute, cu cel mai mare punctaj se află eleva Botezan Bianca Mădălina, clasa a IX-a A, şcoala profesională, profil comerţ, urmată de eleva Dombi Szidonia, clasa a X-a C, comerţ, şi la egalitate de puncte elevele Gall Delinke şi Olasz Annamaria din clasa a XI-a C, comerţ.

A doua secţiune a concursului a constat în prezentarea unui desen realizat de către elevi pe tema „Hrană sănătoasă pentru copii". Elevii participanţi au subliniat spectatorilor, elevi şi profesori din cadrul liceului, legătura dintre desenul realizat, tema propusă şi viziunea proprie.

Ultima secţiune a concursului s-a desfăşurat pe echipe, elevii având ca sarcină să realizeze o planşă pe care să grupeze alimentele în două categorii: sănătoase şi mai puţin sănătoase.

Concluzia acestei activităţi, regăsită de altfel în desenul unei participante la concurs, a fost faptul că fiecare dintre noi poate hotărî ce alimente să consume şi în ce cantităţi, în funcţie de propriul organism, astfel încât prin hrana aleasă să-şi menţină starea de sănătate, să contribuie la o creştere şi dezvoltare optimă a organismului, dar, înainte de a alege, trebuie ca fiecare dintre noi să fie informat.

Lasă un comentariu