Cinci campioni mondiali şi antrenorul lor, prezenţi la Luduş

Distribuie pe:

Cu ceva timp în urmă (11 februarie a.c.) l-am prezentat în paginile ziarului ,,Cuvântul Liber'' pe primul şi până acum singurul licean din Luduş deţinător a două titluri de campion naţional şi a trei titluri de campion mondial într-o disciplină sportivă accesibilă atât juniorilor, cât şi seniorilor din prima şi a doua vârstă. Este vorba despre Ionuţ Bica, elevul premiant la învăţătură care a descoperit frumuseţea, eleganţa şi beneficiile sportului numit fotbal-tenis. Vineri,13 martie 2015, Ionuţ a avut bucuria să fie vizitat acasă, la Luduş, de domnul Tchabass Frederico Tavares, din Bucureşti, antrenorul lotului naţional şi preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal-Tenis, de colegii de la lotul naţional Ane Maria Gherghel, medaliată de şapte ori cu aur, Ana Maria Rizescu, Răzvan Vornicu şi Varo Norbert, fiecare, deţinător a câte patru titluri de campion naţional şi mondial.

În timpul întâlnirii, care a avut loc în moderna sală de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 1, eminentul antrenor le-a demonstrat luduşenilor cât de intens şi de complex este antrenamentul elevilor săi de elită, interesaţi de valorificarea talentului şi de menţinerea formei fizice. Pe parcursul a o sută cincizeci de minute, sportivii au parcurs, cu mici pauze de odihnă, etapa de încălzire, care a vizat dezvoltarea agilităţii, elasticităţii, detentei, mobilităţii şi forţei musculare, etapa tehnico-tactică cu accent pe primirea mingii, pasarea ei şi înscrierea punctelor în terenul adversarilor, etapa jocurilor şcoală (trei la număr, fiecare până când echipa învingătoare a acumulat cele unsprezece puncte regulamentare). După fiecare joc, învingătorii au executat câte zece flotări şi zece abdomene, iar învinşii douăzeci de flotări şi tot atâtea abdomene. La jocurile şcoală au fost acceptaţi şi seniorii luduşeni Marius Bologa, Vasile Bica şi Cristian Gânj. A doua zi, oaspeţii şi Ionuţ al nostru au plecat la Cluj-Napoca, unde au participat la a doua etapă a campionatului naţional de fotbal-tenis.

Domnul antrenor şi preşedinte Tchabass Frederico Tavares, cu tatăl brazilian şi mamă negresă din Insulele Capului Verde, s-a stabilit în România în anul 1977. Comunică fluent în limbile română, portugheză, spaniolă şi engleză. Mulţi ani a practicat artele marţiale. De câţiva ani este maestru practician al sportului fotbal-tenis şi formator de arbitri pentru acest sport. Se autodefineşte ca un veritabil cetăţean de onoare al României.

 

Lasă un comentariu