LANSARE DE CARTE

Distribuie pe:

Sala „Theodor Aman" a hotelului Continental din Târgu-Mureş a găzduit, miercuri, 18 martie 2015, lansarea cărţii „Autonomia «Ţinutului Secuiesc»: între himeră şi trădarea României", a autorului Vasile Moiş, fost senator şi vicepreşedinte al Senatului României.

Manifestarea a fost organizată de Despărţământul Central Judeţean Mureş al ASTREI.

La manifestarea literară au luat parte scriitori, preoţi, profesori, oameni de cultură, un numeros public, dornic de a lua cunoştinţă despre un subiect atât de discutat în ultimii 25 de ani - autonomia Ţinutului Secuiesc, un subiect care a făcut şi face atâtea pasiuni în rândul conaţionalilor noştri. Subiectul tratat de avocatul Vasile Moiş este unul interesant care frământă o parte din locuitorii Ardealului românesc.

Deschiderea serii literare, moderată de poetul Lazăr Lădariu, preşedintele Despărţământului Central Judeţean Mureş al ASTREI, a început cu intonarea Imnului de Stat al României şi a Imnului ASTREI.

După acest moment solemn, moderatorul serii, Lazăr Lădariu, a făcut câteva precizări, după care i-a invitat la microfon pe profesorul universitar doctor Barbu Bălan, profesorul universitar doctor Mircea Buruian, ziaristul şi scriitorul Dorin Suciu, un bun cunoscător al evenimentelor referitoare la autonomie.

Cartea, lansată miercuri la Târgu-Mureş de către Vasile Moiş, a apărut la Cluj-Napoca, la Editura PIKON, şi este structurată pe 13 capitole şi câteva anexe.

Apoi, Lazăr Lădariu s-a referit la noua carte semnată de către Vasile Moiş, făcând precizarea că noi, românii, trebuie să fim mai uniţi şi să fim stăpâni la noi acasă.

În final, a luat cuvântul autorul cărţii, care a adus în faţa celor prezenţi istoria apariţiei acestei lucrări, a mulţumit celor prezenţi şi celor care au prezentat cartea şi a acordat obişnuitele autografe pe cartea „Autonomia «Ţinutului Secuiesc»: între himeră şi trădarea României".

A fost o seară deosebită, când cei prezenţi, români cu adevărat, au luat cunoştinţă despre un subiect atât de fierbinte pentru noi, cei care trăim pe aceste meleaguri.

Lasă un comentariu