Declaraţie şi Apel

Distribuie pe:

Preambul. La 16 noiembrie 2014, românii din ţară şi de peste hotare au ales un nou preşedinte, în persoana dlui Klaus Iohannis. Prin această opţiune sperăm că se încheie perioada de tranziţie şi se pune capăt erei comuniste. Românii au acum de luptat cu oportuniştii şi profitorii care au fraudat şi înfeudat ţară. Noua situaţie le cere românilor din Occident să adopte şi ei o nouă atitudine. În acest scop, un grup de români din SUA am aderat la un Forum deschis celor cu vederi asemănătoare. Majoritatea noastră, indiferent dacă am părăsit ţara de câţiva ani sau de zeci de ani, am plecat pentru că am detestat comunismul şi am dorit să trăim şi să muncim în libertate. Am dovedit acest lucru prin fapte!

Premize şi Precizări. Pentru România, comunismul a fost o tragedie internaţională care a urmărit distrugerea ţării şi anihilarea conştiinţei naţionale. Tragedia a început imediat după revoluţia bolşevică, dar şi-a manifestat din plin brutalitatea prin invadarea Basarabiei şi Bucovinei, în 1940, şi prin ocuparea întregii ţări în 1944. La procesul de distrugere au participat numeroşi membri ai unor minorităţi care nu s-au identificat cu ţara, dar şi unele elemente din rândurile etnicilor români. Comunismul a creat astfel un climat imoral, în care oamenii de valoare au fost distruşi sau marginalizaţi, în timp ce oportuniştii au fost promovaţi în funcţii de conducere. În acele condiţii, sufletele multor persoane au fost pervertite şi unii români au luat calea exilului.

Evenimentele din Decembrie 1989 au marcat o nouă cotitură în istoria ţării. Populaţia s-a revoltat împotriva tiraniei, sperând în libertate şi renaştere naţională. Mii de tineri şi-au jertfit viaţa pentru un ideal rămas însă neîmplinit. Mormintele martirilor de lângă Cimitirul Bellu din Bucureşti stau mărturie şi încă aşteaptă ziua dreptăţii. Revoluţia pentru care s-au sacrificat Românii a fost deturnată de KGB, de Securitate şi de nomenclaturişti. Au urmat 25 de ani de jaf şi de minciuni. Dacă nu luăm atitudine nici acum, riscăm să ne pierdem ţara!

Există însă şi semne încurajatoare. Tinerii de azi au început să se frământe şi să-şi pună probleme existenţiale. Ei vor să-şi cunoască trecutul şi să făurească ţării un viitor mai bun; vor onestitate în politică, echitate în economie şi dreptate în societate; vor renaşterea ţării. Sunt semne de bun augur! Şi, de data aceasta, istoria nu mai poate fi oprită, aşa cum nu poate fi oprită primăvara.

Mulţi din cosemnatarii acestei declaraţii am părăsit de mult timp România. Noi am fost şi rămânem în „exil" pentru că am plecat din motive de conştiinţă. Aceeaşi conştiinţă ne face să condamnăm şi astăzi ceea ce se petrece în ţară de peste 25 de ani. Ne punem însă speranţa în noul preşedinte şi noua conducere. Vrem dreptate chiar şi în ceasul al 24-lea! Acelaşi lucru îl vor şi milioanele de tineri constrânşi să-şi caute şi azi destinul printre străini. Cine e vinovat de distrugerea ţării? Cine vrea ca România să rămână o ţară înfeudată? Există o soluţie: să redevenim stăpânii propriei noastre ţări!

Înstrăinarea ne-a învăţat: Că există o singură Românie! Că România trebuie apărată şi promovată cu orice preţ! Că soluţia este integrarea în Uniunea Europeană şi cooperarea cu SUA, dar în condiţii de demnitate şi respect reciproc.

Cerem noii conduceri române: Să promoveze în posturi de răspundere elemente necompromise; să elimine şi să evite elementele corupte şi sicofante; să controleze maşinaţiile politice şi economice ale fostei nomenclaturi; să cultive şi să menţină identitatea naţiunii Române; să-i reprezinte pe toţi românii, indiferent unde s-ar afla în lume; să militeze pentru readucerea acasă a provinciilor străbune aflate dincolo de Prut; să sprijine minorităţile etnice româneşti din ţările vecine; să controleze tendinţele centrifuge din mijlocul ţării; să identifice liderii Români din străinătate şi să colaboreze cu ei în probleme de reprezentare şi de interes comun!

În aceste idei: Vom oferi tot sprijinul autorităţilor şi confraţilor noştri din ţară; în măsura posibilităţilor, vom facilita legăturile ţării cu cancelariile şi instituţiile occidentale; vom continua să milităm pentru o imagine pozitivă a României în lume; vom pune cunoştinţele şi relaţiile noastre la dispoziţia confraţilor din ţară; şi vom depune orice efort pentru a contribui la renaşterea morală, social-politică şi economică a ţării...

Sugerăm autorităţilor să formuleze un plan strategic de lungă durată pentru refacerea economică a României şi le sugerăm tinerilor să se pregătească pentru a prelua conducerea ţării în viitor.

Evenimentele sunt tulburi în Europa şi sunt oarecum asemănătoare cu cele din anii 1916 şi 1940. România trebuie să-şi consolideze capacitatea de apărare şi de menţinere a ordinii. Să nu ne culcăm pe lauri, şi să nu fim mai catolici decât Papa. Fiecare ţară este etnocentrică şi aşa trebuie să fie şi România!

Refacerea ţării va fi un proces dificil şi va dura mult! Jocurile sunt aparent făcute la nivel înalt, dar uneori se zguduie şi coloşii...

Preşedintele Iohannis a arătat că se identifică cu destinele ţării. El nu are însă un partid puternic în jurul lui, care să-i asigure o majoritate parlamentară, şi de aceea va trebui sprijinit de noi toţi. Să fim alături de el!

Cu dragoste de ţară putem asigura României un făgaş propriu în noua ordine mondială şi un destin mai bun!

Text redactat de Dr. Dima (autor, fost deţinut politic, fost redactor la Vocea Americii, fost profesor la Şcoala Militară Americană „J.F.Kennedy Special Warfare Center and School" din Fort Bragg, NC.) <http://www.drdima.net>

PS: Subliniem că în prezent nicio organizaţie nu reprezintă Exilul sau Diaspora, dar va trebui găsită o formulă în acest scop. Solicităm sprijin, idei, sugestii, şi propuneri de organizare şi de reprezentare! Majoritatea semnatarilor fac parte din vechiul exil, dar încurajăm tineretul să se organizeze pentru a prelua făclia aspiraţiilor româneşti. Ideal ar fi ca fiecare ţară să se organizeze separat şi apoi de comun acord să formăm un Forum Internaţional.

Nicholas Dima, Coordonator (AZ), Cristian Balan (IL), Nicolas Buda (FL), Alexandru Cristea (CA), Grigore Culian (NY), Ion Dima (IL), Constantin Eretescu (RI), Sanda Golopenţia (RI), JanLefter (NY), Dan Lupuleasa (OR), Antonius Moisidis (CA), Nicolae Moisidis (CA), Theodor Moisidis (MA), Gabriel Pleşea (NY), Elvira Opran (CA), Mihai Pruteanu (FL), Anca Popa (NJ), Niculae Popa (CA), Lia Roberts (NV), Napoleon Săvescu (NY), Vlad Spânu (Washington, DC), Valentin Ţepordei (VA), Mihai Vînătoru (NC)

 

Romanian - American Forum

5150 Leesburg Pike, Alexandria, VA 22302-1030

E-mail: RAForum@gmail.com

 

Lasă un comentariu