Investiţiile străine directe…

Distribuie pe:

Potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României, investiţiile străine directe au totalizat aproape 2,4 miliarde de euro, în primele 11 luni ale anului trecut. Valoarea este în creştere cu peste 22 la sută, faţă de aceeaşi perioadă din 2013 şi reprezintă maximul ultimilor patru ani, ceea ce înseamnă că România a început să redevină atractivă pentru investitorii străini, cum era înainte de criză. Totuşi, sumele investite rămân încă foarte mici. Spre comparaţie, cel mai ridicat nivel al investiţiilor străine directe s-a înregistrat în anul 2008 - 9,496 miliarde de euro, după care a început să scadă brusc, până la 3,48 miliarde de euro în 2009 şi la 2,2 miliarde de euro în 2010.

Vestea bună este, că, în luna noiembrie a anului trecut, România a atras cel mai ridicat nivel al investiţiilor din primele 11 luni ale anului trecut, respectiv 578 milioane de euro, cu 85% mai mult decât în luna anterioară.

Datele publicate de Banca Naţională a României mai arată că datoria externă a României a coborât în noiembrie la 97,3 miliarde de euro, în scădere cu peste 2 miliarde faţă de sfârşitul anului 2013.

 

Lasă un comentariu