Din recentele evenimente culturale ale oraŞului

Distribuie pe:

O întâlnire reuşită a fost la American Corner (fostul hotel Parc), organizată de Monica Avram, directoarea Bibliotecii Judeţene, cu o doamnă din America, care ne-a povestit despre femeile merituoase de acolo, începând cu cele din istorie, cultură, ajungând chiar la... modă. Despre tânăra directoare a Bibliotecii, numai laude, Monica Avram spune că a fost invitată personal la Ambasada SUA din Bucureşti, americanii dorind să deschidă acest „colţişor" tocmai la Târgu-Mureş „fiindcă pur şi simplu ne-au plăcut oraşul şi pe noi". Este un spaţiu propice pentru mai multe genuri de întâlniri la care am participat în ultimul timp.

La Teatrul Naţional, scenografia tricoloră de la „Regele chior" m-a surprins, având în vedere că regizorul este Kincses Elemer, dar arhitectural este stilul lui specific, modul în care este poziţionată, de sus în jos, în sala mică, la fel ca în „Pescăruşul", un spectacol al regizorului renumit pentru sensibilitate, făcut mai demult, însă mult mai bun decât acesta.

Georgiana Ghergu este frumoasa Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, la această oră, am scris şi după „Căsătoria", iar acum, în „Regele chior", a fost (din păcate) chiar singura atracţie a unui spectacol din care nu am înţeles mare lucru ori dacă e vreo ironie la adresa lui Traian Băsescu. Am reţinut, cum spuneam, doar frumuseţea Georgianei Ghergu şi eleganţa ei, precum şi bunătăţile pe care le-a gătit partenerului din spectacol, Luchian Pantea, ca să justifice cum a ajuns la un asemenea volum... un actor mare, la propriu şi figurat, dar total nepotrivit cu o femeie atât de frumoasă. Lui i s-a potrivit cel mai bine rolul profesorului de muzică din „Steaua fără nume", iar Georgiana Ghergu e bună în toate, nu m-a dezamăgit până acum, doar că îmi pare rău că trebuie să vorbească atât de vulgar, limbajul pornografic promovat de această direcţiune fiind exagerat.

Mergeţi (doar) la musicalul „Steaua fără nume" - este, în continuare, concluzia mea!

Lasă un comentariu