Când îngerii cântă cu glas omenesc

Distribuie pe:

Corul „Belcanto" al Liceului Teoretic „Samuil Micu" din Sărmaşu, dirijat de părintele Daniel Camară, a obţinut locul întâi la secţiunea „Licee cu alt profil", în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă „Buna Vestire". Concursul s-a desfăşurat în localitatea Fundu Moldovei, judeţul Suceava, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În cadrul acestui concurs, coriştii sărmăşeni au interpretat piesele: „Cu noi este Dumnezeu", de Ioan Brie, „Iubi-te-voi, Doamne", de Nicolae Lungu, şi „Pui de lei", de Ionel Gh. Brătianu, melodii care au impresionat prestigiosul juriu al concursului, format din personalităţi de prim rang ale Universităţii de Arte din Iaşi.

Corul „Belcanto" a luat fiinţă în luna decembrie a anului 2005, la iniţiativa preotului Daniel Camară, fiind format din elevi ai Grupului Şcolar Sărmaşu (clasele XI-XII). Iniţial, a fost un grup vocal mixt, format din 12 membri, ce a debutat cu un recital de colinde la Radio Târgu-Mureş. În momentul de faţă corul numără 40 de membri (soprane, altiste, tenori şi başi).

Componenţii corului sunt elevi provenind din diverse medii religioase şi etnice (români, maghiari, ortodocşi, reformaţi, adventişti), dirijaţi de un preot ortodox şi animaţi de idealul binelui şi al frumosului, pe care încearcă să-l descopere pe calea muzicii. Corul „Belcanto" este o dovadă a faptului că pacea şi înfrăţirea dintre oameni pot deveni realităţi concrete doar atunci când suntem capabili să depăşim şi, în acelaşi timp, să transfigurăm cotidianul. Fiind format din elevi, corul este într-o continuă schimbare a membrilor lui. Totuşi, există o continuitate, mai ales pentru că majoritatea noilor intraţi în cor provin din corul „Amadeus", dirijat tot de părintele Daniel Camară, format din elevi ai Grupului Şcolar Sărmaşu, din clasele III-VIII.

Lasă un comentariu