Soprana Cristina Maria Oltean, strălucitoare în rolul Gilda din „Rigoletto" de Verdi, în concertul extraordinar de operă de la Filarmonică, a studiat... chimia şi ingineria chimică, înainte de Conservator!

Distribuie pe:

Uneori mă mir cum de, la Târgu-Mureş, văd concerte mai bune decât cele din Bucureşti, la Filarmonică! Unul a fost cel de joi seara, care după ce a ridicat sala Operei Române în picioare, a reuşit un succes nu mai mic şi aici.

Născută în anul 1985, la Brad, judeţul Hunedoara, studiind înainte de arta cântului la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj, ...chimia şi ingineria chimică la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, obţinând diploma de licenţă şi masterat în 2011 şi 2013, solista de joi, a colaborat cu Filarmonicile din Cluj, Arad, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Iaşi, Opera Română şi Maghiară din Cluj, Craiova. Abordează deopotrivă repertoriul liric şi cel vocal-simfonic, interpretând roluri (unul senzaţional, joi seara, în sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş) din opere ca „Rigoletto" de Verdi, „Elixirul dragostei" de Donizzetti, „Directorul de teatru" şi „Flautul fermecat" de Mozart, solo-uri din „Oratoriul" de Bach, „Messia" de Handel, Missa în Do major de Beethoven, Requiem de Faure, „Carmina Burana" de Orff. Din nou, laude pentru Filarmonica târgumureşeană, fiindcă ne-a oferit încă un concert de excepţie, cu voci masculine foarte bune, dirijor şi orchestră la înălţime, dar mai ales, o prezenţă feminină cu adevărat strălucită!

Lasă un comentariu