Paula Seling, admirată de elevii Școlii Populare de Arte

Distribuie pe:

În data de 16 aprilie 2015, la secția Școala Populară de Arte din cadrul Centrului Județean de Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, a avut loc Seminarul Masterclass susținut de prestigioasa artistă Paula Seling pentru cursanții de la clasele de canto muzică ușoară ai școlii.

Tinerii artiști mureșeni interactivi

Evenimentul a fost unul inedit, desfășurându-se într-un mod interactiv, atât elevii, cât și profesorii având posibilitatea să obțină răspunsuri la întrebări privind tehnicile vocale folosite de artistă, cât și privind cele mai controversate tehnici și metode de lucru consacrate deja. A împărtășit din experiența sa profesională și a reușit să ofere cu maximă disponibilitate sfaturi și informații personalizate în funcție de vocea, nivelul și timbrul fiecărui elev cu care a lucrat în parte. „Având în vedere anvergura cântăreței și faptul că un artist de talia sa a acceptat invitația de a susține acest Masterclass, a fost o mare onoare și o bucurie, atât pentru elevii Școlii Populare de Arte, cât și pentru cadrele și conducerea școlii. Faptul că artista și-a început studiile muzicale tot într-o Școală Populară de Arte a făcut ca empatia să fie poate una mai puternică și seminarul să aibă o atmosferă degajată și plină de bună dispoziție", a declarat Iulian Praja, directorul CJCTEA Mureș.

Atât elevii, cât și profesorii de canto ai Școlii au beneficiat de informații extrem de valoroase, oferite cu generozitate de îndrăgita cântăreață, care a dezvăluit cu maximă disponibilitate tehnici de studiu folosite de ea pentru obținerea formei maxime pe care reușește să o păstreze în concertele sale. Evenimentul este o premieră pentru Școala Populară de Arte din Târgu-Mureș!

Seling, impresionată de tinerii artiști mureșeni

Paula Seling le-a explicat cursanților Școlii Populare de Arte că succesul într-o astfel de activitate înseamnă zece la sută talent și nouăzeci la sută muncă și exercițiu, fapt pentru care studiul zilnic al fiecărui cântăreț sau muzician este foarte important pentru a obține rezultate apreciate de public în momentul ieșirii pe scenă. La finalul seminarului Paula Seling a lăsat câteva gânduri și impresii în Cartea de Onoare a Școlii, exprimându-și bucuria de a fi întâlnit aici oameni calzi, primitori și talentați, adevărați artiști în devenire, cărora le-a urat succes în viitoarea carieră și multă energie pentru muncă și studiu. Cântăreața le-a dat asigurări cursanților de la clasele de canto că un astfel de loc, precum Școala Populară de Arte, poate fi un început excelent pentru o viitoare carieră muzicală sau artistică în general, ea însăși făcând primii pași în studierea muzicii într-o Școală Populară de Arte. „Aceiași pași care au condus-o pe nenumărate scene prin întrega lume, purtând trena succesului, au îndreptat-o și spre Școala noastră. Apariția sa în sala de clasă ne-a lăsat pentru minute întregi sub o adiere de tăcere și admirație. Ideile și sugestii legate de cânt și tehnică vocală au fost generate de profesionalismul desăvârșit și deschiderea deplină către noi, cei care visăm doar să pășim cândva prin lumea ei de poveste. Minutele dăruite cu atâta drag au scos la iveală o ființă incredibil de modestă și… reală. Pentru noi, Paula Seling reprezintă exemplul de artist unic, care știe totodată să rămână om. Mulțumim!" - a mărturisit Alexandra Sabău, elev an I, secția muzică, specialitatea canto muzică ușoară, Școala Populară de Arte - Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu