Program artistic de zile mari la Liceul Tehnologic „Traian Vuia" Tg.-Mureș!

Distribuie pe:

Vineri, 8 mai 2015, începând cu ora 11, în cadrul Zilelor Liceului Tehnologic „Traian Vuia" Tg.-Mureș, elevii școlii, îndrumați de profesori inimoși, au prezentat un amplu și atractiv program artistic. Printre cei invitați să participe la program, dar și la alte activități din școală, au fost și profesori de la școala parteneră, Colegiul „Árpád" din Székesfehérvár (Ungaria). A fost un spectacol mult gustat de publicul spectator, unde a primat dansul, care pare ca gen artistic mai apropiat nevoii de mișcare a tinerilor adolescenți.

Elevii Matë Arnold, din cl. a X-a D, Gidofalvi Sandor, Biro Sebastian, Ignat Norbert, Zolyomi Attila din cl. a XI-a B; Bologh Barni, Barabas Szilmer din cl. a IX-a B; Fazakas Imre din cl. a XI-a D; Papai Monika, Kiss Linda, Barabas Annamaria, Mathe Csilla, Miszti Denis, Szombat Tunde, Bartha Renata și Somodi Orshaly din cl. a XI-a F, coordonați de prof. Kakucs Annamaria, au prezentat un vals tradițional. A fost un dans sublim, mai ales că fetele erau îmbrăcate în superbe rochii albe de mirese, iar băieții în costume negre, cămăși albe și papioane. Același cadru didactic a coordonat și dansul numit „Candy Man", unde protagoniști au fost elevii Erdös Noemi, Heidel Evelin, Maliga Edina și Csiki Andrea din cl. a XII-a G; Simon Zoltan, Bocskai Jázsaf, Timar Lehel, Pușcaș Mihai și Dios Attila din cl. a XII-a E.

Elevii Matefi Zsolt din cl. a XII-a E și Janosi Andrea din cl. a XII-a G au pregătit, sub îndrumarea aceleiași profesoare, dansul final din filmul Dirty Dancing.

A urmat un dans ritmic prezentat de eleva Miszti Anett.

Un dans țigănesc prezentat de trei eleve: Bodi Brigitta din cl. a X-a F, Varga Zsuzsa din cl. a X-a E și Ionaș Izabella cl. a IX-a E, pregătiți de d-na prof. Siklodi Beata, este cel care a readus în fața spectatorilor ritmul specific acestei etnii.

A urmat o paradă de coafuri realizate de elevele Szasz Annamaria, Bodi Brigitta, Trombitas Tunde, Toth Katalin, Nagy Renata, Nemeth Bernadett, Feketics Dalma din cl. a X-a F; Szanto Mădălina din cl. a X-a E, coordonate fiind de prof. Kiss Erzsebet și Szombat Emoke, de la catedra de „Estetica și igiena corpului omenesc". Un tur de forță a realizat și eleva Csiki Andrea din cl. a XII-a G, care a realizat o serie de coafuri moderne, având ca modele colegele ei: Nemeth Bernadett, Szasz Annamaria, Szasz Izabella, Moldovan Claudia din cl. a X-a F; Toth Katalin din cl. a IX-a F și Evelin Heildel din cl. a XII-a G.

Dansurile populare românești au avut momentele lor de glorie în economia spectacolului. Un dans specific românesc numit Dans de Mureș s-a numit și cel jucat de elevii Andon Alin, Rusu Iulian, Chiorean Marian, Aiordăchioaie Adelin din clasele a IX-a C; Poțo Denisa, Pogăcean Diana din cl. a IX-a E; Rusu Alexandra, Poțo Gabriela din cl. a X-a E și Aspricioiu Mădălin din cl. XII-a D, coordonați fiind de prof. Grif Simona. Invitată de onoare a fost și Formația de dansuri populare „Flori de pe câmpie" din Băla, care a prezentat, sub coregrafia d-nelor Faghiura Raluca Maria și Trifu Larisa, două jocuri: Dans de Beica și Dans de Banat.

Un dans modern au realizat elevele Rîcean Mădălina, Rusu Alexandra, Varga Zsuzsanna, Poțo Gabriela și Vișan Laura din cl. a X-a E; Fărcaș Andrei, Pop Paul, Moldovan Gheorghe și Lucaci Daniel din clasa cl. a X-a C, având ca și îndrumător pe d-na prof. Simonfi Eva.

Coordonatori ai spectacolului au fost d-nele profesoare Botezan Cristina și Siklodi Beata, prezentarea fiind făcută de către elevele Bîrsan Liviuța Casandra din cl. a X-a E și Szabo Timea din cl. a XII-a B.

Lasă un comentariu