Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Ce-mi vor pune oamenii în sicriu când va să fiu înmormântat? Biblia! Cu ce voi învia? Cu Biblia! Ce-am făcut de seamă în viață? Am citit Biblia!"

Dmitri Merejkovski (1865-1941), scriitor rus, considerat ideologul simbolismului din literatura rusă.

***

„Cred în Dumnezeu așa cum cred în răsăritul soarelui, nu pentru că îl văd, ci pentru că simt tot ce atinge".

Clive Staples Lewis (1898-1963), scriitor, cadru universitar de origine irlandeză, cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievală, apologiile creștine, lucrările de critică și romanele de ficțiune, în special ciclul narativ pentru copii „Cronicile din Narnia". a fost profesor de literatură la Universitatea din Oxford. Este autor de citate: „Există două tipuri de oameni: cei care spun lui Dumnezeu: «Facă-se voia Ta» și cei cărora Dumnezeu le spune: «Bine, atunci, fie cum vrei tu». „Sarcina profesorului din zilele noastre nu este de a doborî jungla, ci de a iriga deșertul".

***

„Eu nu pot trăi fără Biblie".

Jacques-Benigne Bossuet (1627-1704), orator renumit, episcop francez, teolog, predicator la curtea regelui Ludovic al XVI-lea. El era un mare apărător a teoriei politicii absolutiste, susținea că guvernarea unei țări era divină, iar regii primeau puterea de la Dumnezeu. Prin arta elocinței, claritatea și vigoarea stilului, este un maestru al prozei clasice franceze.

„1001 CUGETĂRI" 

Lasă un comentariu