Teatrul pentru copii, din Târgu-Mureș, premiat la Alba Iulia

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Alba Iulia s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Festivalului Național „Zilele teatrului pentru copii Lucian Blaga", în organizarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Inspectoratului Școlar Alba și a Palatului Copiilor Alba Iulia.

Palatul Copiilor Târgu-Mureș a fost reprezentat prin cercurile de teatru, de două trupe: „Dicentis" din Târgu-Mureș, coordonată de către prof. Iolanda Cătinean (clasele IX-XII), și Trupa de teatru „Dreams" din Sighișoara (clasele V-VIII), coordonată de către prof. Șoneriu Mihai Marcel. Ambele reprezentante ale Palatului Copiilor Târgu-Mureș au fost răsplătite cu Premiul I în cadrul concursului.

Echipajul târgumureșean s-a întors cu un premiu special pentru scenariul piesei „Nunta", acesta fiind semnat de către Iolanda Cătinean. În plus, elevii: Gorea Raul și Golea Marcela au fost răsplătiți cu premii speciale pentru interpretare.

Trupa „Dreams" din Sighișoara s-a ales și cu premii speciale de interpretare pentru elevii: Șandor Mihai, Szakacs Alexandra și Freman Gloria.

În cadrul evenimentului au fost prezente în concurs trupe de teatru din județele Alba, Vâlcea, Bistrița Năsăud, Brașov, Brăila, Giurgiu, Botoșani, Iași și Mureș.

 

Lasă un comentariu