S-A ANULAT SALONUL INTERNAȚIONAL DE CARTE BOOKFEST 2020

Distribuie pe:

Având în vedere actuala situație, generată de pandemie, precum și preocuparea legitimă pentru integritatea fizică a vizitatorilor și expozanților, cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, programată în perioada 27-31 mai 2020, a fost anulată.

„O sărbătoare a cărții are în centrul său bucuria împărtășită în jurul cuvântului tipărit și al autorilor acestuia și nu putem permite ca un astfel de eveniment să fie umbrit de vreun risc sanitar pe care îl putem evita.

Mulțumim tuturor iubitorilor de carte ce fac posibilă existența Salonului Internațional de Carte Bookfest și sperăm să ne putem reîntâlni, în condiții normale, la următoarele ediții Bookfest", preciza Adrian Baciu, asistent relații publice în cadrul Asociației Editorilor din România. Domnia sa adăuga și că Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprin-zând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice și evenimente interactive. Invitat de onoare a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare, țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Ediții locale ale Salonului de Carte Bookfes s-au organizat în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Brașov, iar internațională la Chișinău.

Lasă un comentariu