PSD și PNL și-au dat mâna pentru legalizarea steagului secuiesc

Distribuie pe:

Legea steagului secuiesc a fost adoptată, aproape în unanimitate, de către deputații noștri la insistența UDMR. Se pare că trăim un moment istoric, în care cei care reprezintă românii fac favoruri minorităților.

Legea care va permite arborarea steagului secuiesc a fost votată, covârșitor, de Camera Deputaților, cu 275 de voturi favorabile, patru abțineri și două „împotrivă" .

Astfel, această lege permite autorităților locale să arboreze steagul unității administrative

respective pe instituțiile de stat. Prin urmare, de astăzi înainte, steagul secuiesc va putea fi arborat în județele din Transilvania cu majoritate secuiască.

Potrivit articolului 1 din proiectul de lege, „fiecare unitate administrativ-teritorială poate supune aprobării Guvernului steagul propriu și unic pe baza hotărârii autorității deliberative".

Conform unor surse, premierul Victor Ponta și liderul UDMR Kelemen Hunor au bătut palma pentru susținerea legii, încă din toamna anului trecut. Surprinzător e faptul că nu doar PSD a susținut proiectul legislativ, ci și PNL.

Legea steagului secuiesc urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis, în vederea promulgării.

Proiectul de lege a trecut rapid de Senat, în toamna anului trecut, fiind votată, deși nici măcar nu figura pe ordinea de zi!

În urmă cu două săptămâni, legea a intrat în dezbaterea Comisiei Juridice din Camera Deputaților, care a avizat pozitiv propunerea.

Lasă un comentariu