Știință și... Religie

Distribuie pe:

 „Doamne, nu mă osândi acum, / Pentru cele de mine niciodată gândite, / Niciodată făcute, / Ci, mai degrabă, aprobă despicarea cerului / Pentru durerile noastre / De o întreagă vinere a patimilor, / De nimeni niciodată știute; / Doamne, mersul acesta pe ape, / Precum și dansul pe sârmă, / E incomod deja, / Și încălțările / Ne mușcă groaznic călcâiul / Obișnuit doar / Cu trecerea prin pasajul / Într-o zeghe de zebră; Doamne, întoarce-ți fața acum / Spre cele lumești și rușinează-te de toate / Mizeriile de-o zi ratată, / Ca iubirea, ca iarba călcată / Între două trenuri / Întotdeauna de noapte".

***

„Fost-am Iisus chinuit în celule, / Fost-am și lacrima din cântul păgân, / Am scrâșnit și am plâns, supus că știam: că apa, de trece, pietrele veșnic rămân! / Fost-am cu voi prin Siberii reale / Și-n cele din gând prin cerul stăpân, / Cunună de spini eu purtat-am convins: / Că apa, de trece, pietrele veșnic rămân! / Fost-am cel mereu înjugat de nevoi, / Fost-am călcat și de vicleanul cel spân, / Sorbit-am aerul ca laptele sfânt: / Că apa, de trece, pietrele veșnic rămân".

***

„În două / Tăiată-i de rază / Cununa ta, Doamne, / Sub care tremură /Și îngheață / Ura dușmanilor tăi; / Nu credeam / Că azi / Poate fi de atâția spini / Fruntea ta înțepată / În singurătatea aceea, / A crucii / Doar de Tine știută; / Veniți din adâncuri de rouă / Noi, cei mereu cerând atât de puțin, / Vom fi aproape, / Cu o sabie de diamante / Și cu una de ape; / Mereu noi, cei atât de puțini".

Lazăr Lădariu (n. 1939-), scriitor, politician român, jurnalist, deputat pe listele partidului PUNR și redactor-șef al cotidianului „Cuvântul liber". Pentru scrierile sale și pentru atitudinea sa patriotică și naționalistă, a fost ținta multor atacuri udemeriste, extremist-șovine. Absolvent al Facultății de Filologie a Universității din Cluj-Napoca (1963), a fost asistent universitar la Institutul Pedagogic de 3 ani din Târgu-Mureș. A publicat peste 15.000 de articole. A colaborat la revistele „Vatra", „România literară", „Steaua", „Tribuna", „Falcăra" etc. Poeziile sale au fost traduse în limbile engleză, germană, rusă, maghiară, sârbă și albaneză. Autor al peste 40 de cărți. A primit șase premii ale Uniunii Scriitorilor, Filiala Mureș, „Fibula de la Suseni", „Premii de Excelență" și „Diplome" pentru întreaga activitate literară. „Cetățean de onoare" al Târgu-Mureșului, Târnăveniului, Sărmașului, dar și al altor localități. A primit premii de la Uniunea Ziariștilor Profesioniști, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, a fost vicepreședinte al PUNR, membru al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mass-Media a Camerei Deputaților, azi președinte al Despărțământului Central Județean Mureș al ASTREI. „PATRIOT PRIN EXCELENȚĂ", „TÂRGUMUREȘEAN DE ONOARE", „AMBASADOR AL CULTURII MUREȘENE",... „SORĂ ȘI FRATE fiindu-mi gazetăria și scrisul, trecător pe scara lumii, martor și luptător pe baricada neliniștii..."

„1001 CUGETĂRI" 

Lasă un comentariu