Fertilizare in vitro gratuită, la Sângeorgiu de Mureș!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a încheiat, marți, 26 mai 2015, procesul de selecție al unităților sanitare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru derularea, în acest an, a programului gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer.

Unitățile selectate în program sunt Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Târgoviște, SC Life Line-Medical Center SRL București, SC Medlife SA București, Clinica Medicală Gynera SRL București, SC Biogenesis IVF SRL București, SC Clinica Polisano SRL Sibiu, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu" București, SC Babe SRL Sângeorgiu de Mureș, SC Gynatal SRL Timișoara și SC LID Medical Center SRL București.

„În următoarele săptămâni, direcțiile de sănătate publică vor încheia contracte cu unitățile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea depune dosarele de includere în program", se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Pentru acest an, programului gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer i-au fost alocați 1.857.000 de lei, estimându-se că de acesta vor beneficia aproximativ 300 de cupluri, cărora li se va deconta o singură procedură FIV, în sumă de aproximativ 6.188 lei.

Reamintim că, în acest an, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a aprobat reluarea programului gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer, după ce acesta a fost sistat în anul 2013. 

Lasă un comentariu