Până la 30 iunie, putem dona cărţi pentru Basarabia!

Distribuie pe:

Un apel lansat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, în cadrul campaniei „Carte pentru Basarabia", îndeamnă editurile şi librăriile, dar şi pe simpli cetăţeni să doneze cărţi pentru şcolile din Republica Moldova.

„Credem că Unirea se realizează mai cu seamă prin cultură, iar unioniştii nu pot rămâne indiferenţi la raportul nefavorabil dintre cartea românească şi cea rusească în Basarabia - de 1 la 8! Suntem încrezători că, atât editurile şi librăriile, cât şi oamenii simpli, sufletişti, vor răspunde pozitiv apelului nostru şi vor face donaţii generoase pentru fraţii de peste Prut", se precizează într-un comunicat de presă, semnat de George Simion, preşedintele executiv al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

În cadrul campaniei, fiecare donator ar trebui să ofere cel puţin cinci volume în limba română pentru bibliotecile instituţiilor de învăţământ din stânga Prutului, iar cei interesaţi să contribuie la creşterea numărului de carte românească în Republica Moldova o mai pot face până pe 30 iunie 2015.

Pentru mureşenii interesaţi, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 indică numărul de telefon 0756/402.004 (Dragoş Burghelia) şi adresa de e-mail mures@actiunea2012.ro

Lasă un comentariu