Copiii nu s-au speriat de… lupul cel năzdrăvan

Distribuie pe:

Analiza unui fragment din basmul „Lupul cel năzdrăvan şi Făt-Frumos", cules de Petre Ispirescu, rezolvarea unor cerinţe pe marginea unui articol despre Ziua iei şi o naraţiune legată de o întâmplare imaginară sau reală, dintr-o zi de sărbătoare, au constituit subiectele probei de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională, probă ce s-a desfăşurat luni, 22 iunie.

În cele peste 120 de centre din judeţ, examenul s-a desfăşurat fără incidente, sub ochiul atent al camerelor de supraveghere. Peste 4.000 de absolvenţi mureşeni ai clasei a VIII-a au fost prezenţi în sălile de examen, încântaţi, mai ales de… lupul cel năzdrăvan, de care nu s-au speriat deloc, reprezentanţii ISJ Mureş apreciind, la rândul lor, că a fost un subiect atractiv şi interesant.

Ieri, 23 iunie, a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar azi - matematica (sperăm că nici la această materie, „lupul" nu e chiar aşa de rău).

Rezultatele vor fi afişate vineri, până la ora 16, în aceeaşi zi urmând a fi depuse contestaţiile, iar marţi, 30 iunie, vor fi făcute publice rezultatele finale. 

Lasă un comentariu