LUDUȘ - tot mai vizibil pe harta județului

Distribuie pe:

Ludușenii vor beneficia de servicii medicale substanțial îmbunătățite: este în derulare și se estimează a fi realizat până la sfârșitul acestui an proiectul „Modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Orășenesc «Dr. Valer Russu»" din localitate, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, în valoare totală de peste 7,4 milioane de lei, din care 2,2 milioane reprezintă contribuția administrației locale.

„Clădirea a fost proiectată și construită în 1961-1962, în scopul asigurării serviciilor de asistență medicală a zonei. Efectele factorului timp asupra construcției și instalațiilor aferente, precum și nerezolvarea în timp util și în mod corespunzător a reparațiilor și reviziilor capitale, au produs degradări considerabile ale materialelor de finisaj utilizate", ne explică dl Daniel Șofron, directorul APL și ADP din cadrul Primăriei Luduș.

Proiectul prevede lucrări de modernizare la cele două niveluri ale ambulatoriului de specialitate, constând, în principal, în amplasarea a două lifturi: unul - strict pentru pacienți, altul, mai mare - pentru pacienți, targă și persoane cu handicap locomotor, ambele deservite de un hol prevăzut, la parter, cu un acces secundar. Tot în cadrul proiectului vor fi executate lucrări de modernizare și consolidare a construcției existente, de reabilitare a pardoselilor, tavanelor, zugrăveli interioare, dotare și mobilare cu aparatură medicală conform standardelor în vigoare etc.

Alte obiective, ne informează directorul ADP, au în vedere infrastructura rutieră, deteriorată ca urmare a lucrărilor de canalizare și reabilitare a rețelei de apă potabilă. Este vorba de proiectul „Modernizarea străzilor Avram Iancu, Florilor, Policlinicii și Pieței", având ca obiectiv realizarea unei noi structuri rutiere cu un strat de rulare din bitum, precum și realizarea trotuarelor aferente, care vor fi pavate cu dale. „Este un proiect ce se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, sub egida MDRAP, investiție în valoare totală de peste 1,3 milioane de lei", precizează Daniel Șofron. Tot în materie de infrastructură, este în curs de realizare un proiect privind asfaltarea, prin metode alternative, a 11,4 km de drum pe raza orașului.

De asemenea, sunt în faza de finalizare instalațiile pentru realizarea unui bazin de înot didactic (proiect derulat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții), ne-a mai informat interlocutorul nostru.

Reamintim că, recent, unității administrativ-teritoriale Luduș i-a fost repartizat, cu titlu gratuit, de către Guvernul României (potrivit OG nr. 17/2014), un microbuz școlar pentru dotarea secțiilor de club sportiv din cadrul unităților de învățământ preuniversitar. Autovehiculul, un Ford Tranzit de ultimă generație, are o valoare de peste 110.000 de lei și este dotat cu sisteme de siguranță transportului pentru copii.

 

Lasă un comentariu