Artiști mureșeni

Distribuie pe:

Galeriile de artă ale Casei Bernády György din Târgu-Mureș găzduiesc, în această perioadă, expoziția colectivă de lucrări plastice realizate de Hunyadi Laszlo și Hunyadi Maria.

Sculpturi, basoreliefuri și lucrări de metaloplastie aparținând reputatului artist Hunyadi Laszlo, alături de tapiserii și combinații de tapiserie cu elemente metalice, măiestrit lucrate de mâna dnei Maria, alcătuiesc un univers vizual aparte, marcat de neașteptate și surprinzătoare simbioze, cei doi plasticieni completându-se admirabil, conjugându-și talentul și resursele creatoare, izbutind, cu toate acestea, să-și păstreze, în mod distinct, propria individualitate și abordare artistică. Compoziții cu teme biblice, mitologice, istorice, cu trimiteri la ritualuri inițiatice, dar și secvențe ale concretului real conferă ansamblului expozițional originalitate, coerență și vigoare artistică.

Maestrul Hunyadi Laszlo - autor a numeroase lucrări de pictură, sculptură, grafică, piese de artă ornamentală din porțelan, sticlă, lemn și metal - este Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu-Mureș. Instituția Prefectului - Județul Mureș i-a acordat, în 2008, Diploma de Excelență pentru „aportul consistent și nuanțat la consolidarea identității comunitare a mureșenilor în ansamblul imaginii țării". Este deținător al Ordinului „Meritul Cultural" în grad de Ofițer, conferit de președinția României, în anul 2004.

La etaj, Galeriile de artă Bernády adăpostesc expoziția de fotografii realizate de membrii Clubului foto „Marx Jozsef" din Târgu-Mureș, sub genericul „O felie din lumea arabă", cu imagini ce surprind scene, peisaje, portrete ce duc cu gândul la misterul și magia celor „1001 de nopți".

Ambele expoziții pot fi vizitate până la data de 14 iulie.

 

Lasă un comentariu