Preşedintele Iohannis a semnat Decretul prin care Ponta îşi reia atribuţiile de premier

Distribuie pe:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, Decretul privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului şi reluarea exercitării atribuţiilor de premier de către Victor Ponta.

„La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeaşi dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României", se arată în decret.

Premierul Victor Ponta a revenit în ţară şi a mers miercuri la Guvern, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la piciorul stâng, în Turcia.

El l-a informat pe şeful statului printr-o scrisoare că de pe 9 iulie îşi reia activitatea în Executiv.

Ponta anunţa pe o reţea de socializare că îi va solicita şefului statului să-l desemneze premier interimar pe Gabriel Oprea. El a ataşat postării şi documentul datat 19 iunie şi înaintat preşedintelui Iohannis, prin care îl informa că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenţii chirurgicale la piciorul stâng, „care nu putea fi amânată", iar „tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală". 

Lasă un comentariu