În luna iunie, ITM Mureş a depistat 25 de persoane muncind la negru!

Distribuie pe:

În cursul lunii iunie a.c., reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş au efectuat 125 de acţiuni de control, din care 70 în domeniul relaţiilor de muncă şi 55 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Conform unui comunicat de presă remis redacţiei noastre, semnat de Eva Man, inspector-şef adjunct, obiectivul principal al acţiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă l-a reprezentat depistarea muncii nedeclarate, ocazie cu care au fost identificate 25 persoane care lucrau fără forme legale. Din acest motiv, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru 46 agenţi economici, din care 9 au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată. Inspectorii au aplicat 70 sancţiuni contravenţionale, din care 42 de avertismente şi 28 amenzi. De asemenea, s-au dispus 224 măsuri obligatorii, privind deficienţele constatate, şi a fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă.

Pe de altă parte, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului de Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni pentru 28 angajatori, constatându-se 51 de neconformităţi în acest domeniu, motiv pentru care au fost aplicate 47 de avertismente şi 4 amenzi.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt fabricarea pâinii, construcţii, transporturi rutiere şi creşterea păsărilor.

Totodată, au fost avizate 11 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori.

 

Lasă un comentariu