Înroșirea ochilor după o baie în piscină nu este cauzată de clor…

Distribuie pe:

În sezonul estival, când toate piscinele își așteaptă clienții, mulți dintre cei care le frecventează se pot trezi cu ochii roșii sau iritații pe piele după o baie lungă în apă, însă cauza este cu totul alta decât s-ar putea crede, scrie ABC News.

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) atrage atenția că ceea ce este deosebit de iritant pentru cei care merg la piscină este amestecul clorului cu fluidele corporale, inclusiv transpirația și chiar urina. Ca urmare, în apă și în aerul din jurul piscinei apar produsele secundare, numite cloramine. Inspirarea aerului încărcat cu aceste substanțe iritante poate cauza o varietate de simptome în funcție de concentrația acestora în aer și de perioada de timp în care se respiră în acest mediu.

Într-un sondaj realizat în 2009 de Consiliul pentru sănătate și calitatea apei din Statele Unite, 1 din 5 oameni a recunoscut că urinează în piscină.

Pentru evitarea oricăror neplăceri de natură medicală, CDC recomandă să se facă duș înainte de a intra în piscină, să se asigure un flux adecvat de aer, mai ales la piscinele interioare, precum și o calitate bună a apei.

Lasă un comentariu