COLECȚIA DE ARTĂ LUCIAN POP, ACREDITATĂ DE MINISTERUL CULTURII

Distribuie pe:

Colecția de Artă „Lucian Pop", prima colecție privată din județul Mureș, constituită după criterii științifice, profesionale, fost acreditată Prin ordinul ministrului Culturii cu nr. 2525/10.07. 2015.

Colecția de artă „Lucian Pop", denumită astfel după numele deținătorului acesteia, este găzduită în spații generoase, aflate într-un imobil situat în centrul municipiului Tg.-Mureș.

Clădirea în care se găsesc spațiile colecției este una din construcțiile vechi ale orașului, cu o arhitectură tradițională pentru centrul vechi al Târgu-Mureșului.

Spațiul afectat colecției este constituit din șase săli de mărime medie, în care este asigurat un sistem de acroșare a lucrărilor potrivit dimensiunilor și formelor acestora, respectându-se regulile și cerințele legislației cu privire la patrimonial cultural național.

De asemenea, spațiile beneficiază de un sistem de iluminare adecvat, dar și de protecție a lucrărilor la lumina naturală. Microclimatul spațiilor este asigurat și de un echipament menit să măsoare și să regleze umiditatea și temperatura optime.

Întreg nivelul clădirii în care se găsesc spațiile colecției este utilat cu un sistem de supraveghere antiefracție cu senzori de mișcare, camere video cu infraroșu, precum și pază umană permanentă, dar și un sistem de supraveghere antiincendiu.

Cât privește lucrările de artă ce compun colecția, unele de mare valoare artistică, acestea oferă o imagine succintă dar reprezentativă asupra picturii românești de la sfârșit de secol al XIX-lea și până în zilele noastre.

Constituindu-se într-o alternativă la colecțiile marilor muzee, Colecția de artă „Lucian Pop" oferă o atmosferă mai caldă și mai confortabilă, atât prin operele artistice pe care le conține, cât și prin maniera în care sunt expuse acestea, precum și prin a spațiului care adăpostește colecția.

Manifestările culturale la care au participat lucrările colecției confirmă o dată în plus interesul de care acestea se bucură în rândul iubitorilor de artă și prin numărul tot mai mare de vizitatori de care au parte aceste manifestări.

Lasă un comentariu