Comune mureșene, avertizate pentru nerespectarea legilor electorale!

Distribuie pe:

Filiala Centru a Autorității Electorale Permanente (AEP), care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, a desfășurat în cursul lunii iunie 2015, în aria de competență, acțiuni de verificare, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral, în urma cărora a aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi, în cuantum total de 6.000 lei, și 17 avertismente scrise, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.

În județul Mureș, au fost aplicate doar sancțiuni cu câte un avertisment scris comunelor Aluniș, Băla și Voivodeni, și câte două avertismente scrise - comunelor Glodeni și Pănet.

„Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au avut ca principale obiective verificarea modului de întocmire, păstrare și actualizare a listelor electorale; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziție, a persoanelor care efectuează operațiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare și recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secțiilor de votare, conform prevederilor legislației electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operațiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare, și urmărirea modului de respectare a instrucțiunilor și hotărârilor AEP", precizează Filiala Centru a AEP, într-un comunicat de presă remis redacției noastre.

 

Lasă un comentariu