Caniculă și în următoarele două săptămâni

Distribuie pe:

Vremea va fi caniculară și în următoarele două săptămâni, atrag atenția specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, care au emis ieri prognoza valabilă în perioada 20 iulie - 2 august. Aceștia susțin că ploile își vor face apariția, timid, abia spre sfârșitul lunii iulie.

Mai exact, potrivit prognozei, în această săptămână vor fi temperaturi de 35-37 de grade Celsius în Banat, în timp ce în cursul nopților mediile termice vor scădea la 20 - 21 de grade Celsius, spun meteorologii.

În Crișana, temperaturile vor fi de maximum 34 de grade Celsius, însă în jurul datei de 29 iulie ele vor coborî la 31 degrade Celsius, conform prognozei. Ploile și-ar putea face simțită prezența abia în perioada 26-28 iulie. După o ușoară răcorire a vremii în primele două zile ale prognozei, vremea va redeveni călduroasă în Transilvania, unde mercurul din termometre va urca la 34 de grade Celsius. Vremea se va răci însă în Maramureș, unde maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, explică specialiștii.

În Moldova, Muntenia și Dobrogea, vremea se menține caniculară, cu temperaturi ridicate. La munte, în schimb, temperaturile maxime vor ajunge la 25-26 grade Celsius, în timp ce noaptea vor scădea sub 15 grade Celsius, cu averse frecvente și în cantități mai însemnate.

Cod portocaliu de caniculă în două județe

Meteorologii au emis ieri chiar și o avertizare Cod portocaliu de caniculă, în timp ce sudul Banatului, Oltenia, Muntenia și sudul și centrul Moldovei s-au aflat sub avertizare de Cod galben de caniculă, dar și sub Cod galben de furtuni. „Este o perioadă caracterizată de instabilitate atmosferică, însă de miercuri disconfortul termic se va accentua iar", au explicat meteorologii.

Lasă un comentariu