Alimente-medicament - Afinele

Distribuie pe:

Afinele fac parte dintr-o familie de plante care înfloresc. Speciile sunt originale din America de Nord şi Asia de Est.

Amerindienii credeau că afinele au puteri magice şi povesteau cum Marele Spirit a trimis „fructele stea" pentru a hrăni copiii în timpuri de foamete.

Coloniştii au învăţat să usuce afinele de la indienii Wampanoag. Sucul de afine a devenit cu timpul o resursă importantă pentru soldaţii care au luptau în Războiul Civil, pentru a se proteja de scorbut.

Principalii constituenţi

Fructele de afin conţin circa 86% apă. Conţin aproximativ 13% hidraţi de carbon, săruri de K (65

- mg%), Ca (10 mg%), Na (1 mg%), P (10 mg%), Fe (0,7%), provitamina A în jur de 20 mg%, vitaminele B1 şi B2, vitamina C 15 mg%, acid folic, antocianine (pigmenţi care dau culoarea afinelor şi acid elagic, o componentă naturală care poate inhiba creşterea tumorilor).

Recomandări terapeutice

• Folosirea extractului de afine are rezultate promiţătoare privind îmbunătăţirea echilibrului, a coordonării şi memoriei.

• Multe studii au evidenţiat faptul că substanţele componente ale afinelor sunt inhibitori eficienţi ai cancerului, aşa cum s-a menţionat mai sus.

• Afinele conţin elemente care împiedică activitatea bacteriei responsabile de infecţiile tractului urinar.

• Cercetătorii de la Universitatea din California, Davis, Universitatea Maine Orono şi School of Medicine de la Universitatea din Louisville, Kentucky, au descoperit că afinele pot avea rol de protecţie împotriva bolilor cardiovasculare.

• Glicozidele antocianice au un efect terapeutic important asupra vederii.

În afecţiunile hepatice afinele au un rol de regenerare a celulei hepatice.

 

Lasă un comentariu