O parte a unei lumi…

Distribuie pe:

Cum să devii o parte a unei lumi în care nu există concept de onoare și demnitate și nu te poți încrede în oameni? O lume în care femeile nu își doresc copii, iar bărbații nu își doresc o familie. O lume în care conceptul geloziei este rușinos și modestia un dezavantaj. Unde oamenii, din păcate, au uitat despre iubire, căutând doar cea mai bună variantă.

Unde copiii sunt învățați prețul lucrurilor și nu valoarea lor, unde o prietenie nu mai este importantă dacă nu se bazează pe interes.

Sunt puțini cei care ajută fără să aștepte nimic în schimb, care salută de plăcere și văd o pată de culoare în această lume în care predomină griul, iar oamenii sunt avizi și într-o goană permanentă după lucrurile materiale.

Scopul nostru nu ar trebui să fie „o partidă bună" pentru că banii vin și se duc, iar după, rămâi doar cu un om pe care cel mai probabil nu îl cunoști, nu îl iubești și de care vrei să scapi, acum când nu mai are ce să-ți ofere. Poți alege foarte bine un om pe care să îl iubești cu adevărat pentru ceea ce este, nu pentru cine este, lângă care „să crești și să construiești" ceva frumos din toate punctele de vedere, cu care să împarți un colț de pâine, dar și „un palat" .

Pentru că poți să construiești o casă din orice, să fie cât de rezistentă vrei, dar un cămin...un cămin e mult mai fragil. E format din oameni cu care îl umpli...Și desigur oamenii pot fi răniți. Dar rănile se tratează, se pot vindeca. Indiferent cât de mult se întunecă, soarele o să răsară din nou.

 

Lasă un comentariu