Festivalul Sighişoara Medievală - ediţia a XXIII-a, iulie 2015

Distribuie pe:

Conform HCL 107/16.06.2015, în perioada de 23-26 iulie a.c. s-a desfăşurat ediţia a XXIII-a a Festivalului Sighişoara Medievală, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală ,,TEATRUL SCENA" din Tg.-Mureş.

Festivalul Sighişoara Medievală 2015 este emblematic pentru România, aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta a României. Tematica a fost „Menestreli şi Trubaduri - 5 secole de muzică şi teatru medieval".

Evenimentele s-au desfăşurat în spaţiile puse la dispoziţie de Municipiul Sighişoara: domeniul public (străzile şi piaţetele) din Cetatea Medievală, Piaţa O. Goga, Sala Festivă şi Sala de Protocol a Primăriei. Programul artistic al Festivalului a fost asigurat şi coordonat de Asociaţia Culturală „Teatrul Scena" - Tg.-Mureş.

Pe durata şi în perimetrul Festivalului nu au avut loc incidente care să necesite intervenţia organelor de Poliţie, Jandarmerie, I.S.U. şi a serviciilor medicale.

Pe perioada festivalului, cca 18.000 de turişti au vizitat şi au participat la spectacolele din Cetatea Medievală Sighişoara. Totalul participanţilor la Festivalul Medieval a fost de aproximativ 24.500. S-au autorizat 150 de comercianţi din care 4 - alimentaţie publică cu băuturi alcoolice, 25 - alimentaţie publică fără băuturi alcoolice şi 121 produse de artizanat.

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală a fost o reuşită, ecourile post eveniment fiind pozitive, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului pe care Municipiul Sighişoara şi Asociaţia Culturală „Teatrul Scena", în calitate de organizatori, l-au primit din partea tuturor celor implicaţi: Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I", Poliţia municipiului Sighişoara, Poliţia Locală Sighişoara, I.S.U. Sighişoara, S.C. Proleg - Guard S.R.L. Sighişoara, S.M.U.R.D, Serviciul de Ambulanţă Sighişoara şi S.C. Samip - D.S.R.L.

Vă mulţumesc în numele organizatorilor, al meu personal, pentru profesionalismul cu care aţi contribuit esenţial la buna desfăşurare a celei mai importante manifestări culturale din Sighişoara, adevărată Perlă a Transilvaniei.

Lasă un comentariu