Şcolile şi grădiniţele din Târgu-Mureş sunt pregătite pentru începerea noului an de învăţământ

Distribuie pe:

Pe tot parcursul vacanţei de vară, prin Direcţia Şcoli din cadrul Municipiului Târgu-Mureş, au fost efectuate o serie de lucrări de reparaţii, modernizări şi reabilitări la unităţile de învăţământ din oraş, ne informează directorul adjunct al Direcţiei, ing. Horaţiu Lobonţ. Majoritatea lucrărilor sunt finalizate, altele sunt în curs de execuţie.

Unul dintre cele mai importante obiective l-a reprezentat Grădiniţa cu program prelungit nr. 16 (foto), unde lucrările au constat în modernizarea şi mansardarea clădirii, suma investită fiind de peste 3,8 milioane de lei. Se lucrează la reabilitarea faţadei Şcolii Gimnaziale „Dr. Bernady Gyorgy", iar în luna octombrie vor fi terminate şi lucrările de mansardare a clădirii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian". De asemenea, au fost încheiate lucrările de modernizare a două săli de sport, la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu", respectiv, Şcoala Gimnazială „Europa", în timp ce la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi" se fac reparaţii la şarpanta acoperişului.

Până la finele anului, Liceul de Artă - corpul B, de pe strada Mărăşti nr. 8 va fi recompartimentat, mansardat şi reabilitat integral (reparaţii capitale la instalaţiile electrice, de încălzire şi sanitare), printr-un proiect finanţat din fonduri europene, suma totală nerambursabilă fiind de 1.184. 685 de lei.

În contextul revigorării învăţământului profesional, sunt avute în vedere lucrări de modernizare a atelierelor şcolare la unităţile de profil din oraş. Programul mai cuprinde verificări şi reparaţii la centralele şi instalaţiile termice de la toate unităţile şcolare, lucrări de profil la Grădiniţa cu program prelungit „Raza de Soare" din cartierul Aleea Carpaţi, lucrări de hidroizolaţii, reparaţii la împrejmuirile unităţilor de învăţământ şi montarea unor sisteme de supraveghere şi alarmă, lucrări de înlocuire a circuitelor de încălzire la grădiniţe. În aceste zile va fi depusă şi documentaţia pentru mansardarea clădirii Colegiului Naţional „Unirea".

„Suntem pregătiţi pentru orice tip de urgenţă care apare pe parcursul anului de învăţământ 2015-2016", ne-a declarat Horaţiu Lobonţ.

Valoarea totală a investiţiilor se ridică la suma de aproximativ 5.000.000 de lei, bani asiguraţi de la bugetul local şi din fonduri europene.

Lasă un comentariu