Dom' preşedinte, nu vă supăraţi că vă întreb: ce faceţi cu salariul?

Distribuie pe:

Din capul locului, ţin să spun că sunt un dobitoc. Eu nu pricep nimic, niciodată, sau pricep ultimul, după ce s-au prins toţi. Vă spun sincer, eu n-am crezut că românii îşi vor alege un preşedinte ca dumneavoastră. Nu mă iau de trecutul politic, sau de promisiunile făcute. Dar nu păreaţi... potrivit pentru job. Cum spuneam, sunt un dobitoc imeeeens şi n-am înţeles.

La fel, n-am înţeles nici după alegeri de ce defilaţi tot cu Blaga, Orban, Predoiu şi MRU, după ce ne-aţi promis altă clasă politică? De ce nu aprobaţi un Cod Fiscal care duce TVA la 19% după ce spuneaţi în campanie ca un TVA de 19% este prioritatea zero? De ce nu l-aţi pus pe MRU la SIE decât după ce a venit un nene de-afară, să întrebe de el?

N-am înţeles-o nici pe aia cu renovările de clădiri prezidenţiale. Nu înţeleg nici cum puteţi fi eficient la serviciu cu şase-şapte mini-vacanţe în şase-şapte luni de mandat. Nu înţeleg nici de ce poartă soţia rochii cu sclipici la adunări la care toate doamnele poartă materiale mate. Dar sunt sigur că aveţi explicaţii rezonabile pentru toate dilemele mele. Se prea poate, de asemenea, ca eu să fiu prea prost pentru ţara asta.

Dar de-aia v-am şi avertizat că sunt prost. Ca să nu vă supăraţi pe mine când o să vă întreb de salariu. De ce credeţi că trebuia mărit salariul dvs. până la 20.000 de lei? Ce faceţi cu el, domnule preşedinte?

Chirie nu plătiţi. Întreţinere nu plătiţi. Telefonul e plătit, cablul tv şi internetul - la fel. Motorina nu puneţi. Rovigneta - asta chiar nu ştiu... Când vă duceţi la Sibiu opreşte băiatul ăla de la SPP maşina la o benzinărie şi cumpără rovigneta?

Mâncarea vine de la protocol. Sau nu? Cumva, doamna găteşte? Şi se duce la Lidl şi la piaţă? Că ar fi interesant de ştiut dacă-şi ia ulei Unisol sau de La Bunica, iaurt cu E-uri sau d-ăla bio. Şi ştiţi de ce? Pentru că nici măcar soţia dvs nu se poate juca cu sănătatea preşedintelui...

Hainele - le plăteşte Administraţia Prezidenţială, nu? Pe bune, cu asta chiar sunt de acord. L-am văzut o dată pe Băsescu la Ploieşti, avea nişte pantofi cum erau ăia pe care-i furam eu tatei din hol să-i arunc. Nimeni nu vă vrea prost îmbrăcat, sau cu pantofi obosiţi. Să vă ia statul şi şosete bune, că de la alea proaste ţi se umflă picioarele...

De fumat ştiu că nu fumaţi. De băut - la fel. Am văzut că doamna face tenis, dar un instructor nu ia mai mult de 50 de lei pe oră. Ar putea face tenis şi din salariul ei de profesoară, având plătite toate angaralele casei.

20.000 de lei dumneavoastră, vreo 1.200 de lei soţia - şi cheltuiţi doar vreo 400 de lei pe lună, cu tenisul. Cu restul ce faceţi? Care e diferenţa, când cheltuiţi doar 400 de lei pe lună, dacă va intră pe card 7.000 de lei sau 20.000 de lei?

Nu credeţi că era justificată o creştere proporţională cu creşterea PIB-ului? Adică, un 5-6%? Că n-am fi avut ce să zicem, vă spun eu. „Frate, a crescut omul vânzările României cu 5 la sută? Să-şi ia o creştere de cinci la sută la salariu, ca orice agent de vânzări, că uite, a ridicat firma/ţara".

Dar aşa, când ţara creşte cu 5%, iar salariul dvs. cu peste 100%, situaţia arată foarte aiurea, din perspectiva unui dobitoc ca mine. Păi aşa, eu n-o să apuc să-mi iau România înapoi...

 

Lasă un comentariu