Industria şpăgii, a nesimţirii şi incompetenţei, cea mai profitabilă din România?!

Distribuie pe:

Cum pot cere parlamentarii indemnizaţii de 9.000 de lei pe lună, câtă vreme ţara îşi plăteşte medicii sau profesorii cu 1.200 de lei? Păi, iată că se poate, căci - vorba zicalei -şi „obrazul gros cu cheltuială se ţine." Argumentele parlamentarilor nu ţin de mai buna legiferare, de dezvoltarea economiei, ci doar de impresia subiectivă a celor care pretind mai mult şi precedentul triplării salariilor demnitarilor înalţi.

Cu referire la acest subiect (al neobrăzării), un ziar central a avut inspiraţia întocmirii unui clasament al veniturilor. Şi ce a constatat? Că doar 356 de mii de români au venituri între 4.000 şi 6.000 de lei. Pe domenii, doar câteva industrii sunt capabile să-i întreacă la salarii pe parlamentari. În industria tutunului este un venit mediu brut de 5.500 de lei, industria extractivă oferă un salariu mediu de 5.600 de lei. Apoi, zona de intermedieri financiare şi asigurări poate ridica câştigul mediu la 5.700 de lei şi numai prelucrare ţiţeiului atinge recordul de 7.000 de lei. Or, o majorare a veniturilor parlamentarilor la 9.000 de lei ar face ca industria şpăgii, nesimţirii şi incompetenţei să fie cea mai profitabilă din România!

Gros trebuie să fie şoricul celor care au avut ideea majorării veniturilor la 9.000 de lei! Dar, la fel de gros şi al celor ce o susţin!

Lasă un comentariu