Întotdeauna, ajutorul lui Dumnezeu ajunge la timp

Distribuie pe:

Se spune că, odată, un om mergea printr-un deşert. Nu mai putea de oboseală; nu mâncase nimic de mai multe zile, apă nu mai avea, iar soarele puternic îl topea cu razele sale de foc. În afară de întinderea nesfârşită de nisip dogoritor nu se vedeau decât urmele omului, urmele paşilor săi. Deodată, însă, omul a observat că alături de el au apărut şi alte urme, ca şi când mai era cineva, o persoană ce mergea odată cu el şi ale cărei urme le putea vedea alături de ale sale. Speriat, a strigat:

- De ce sunt patru urme în nisip, când eu sunt singur? Cine eşti şi de ce nu te văd ?

O voce i-a răspuns:

- Sunt Dumnezeu! Nu eşti singur, fiindcă Eu merg alături de tine. Astfel, vei fi ocrotit de orice rău şi vei ajunge cu bine la capăt!

Omul a căzut în genunchi şi i-a mulţumit Domnului că S-a îndurat de el, după care şi-a continuat drumul, convins că acum va reuşi. Şi a mers, a mers, până când, într-un final, a simţit că nu mai poate face un pas măcar.

Căzut în genunchi, a privit în spate şi… ce i-a fost dat să vadă? Pe nisip, nu se vedeau decât urmele paşilor săi.

- Doamne, a spus omul îndurerat, de ce m-ai părăsit, de ce nu sunt decât două urme în nisip?!

Aceeaşi voce i-a răspuns cu blândeţe:

- Pentru că, până acum, Eu te-am dus în braţe.

Deodată, omul nostru a simţit ceva rece, rece, şi a deschis ochii. Visase. Toropit de oboseală, încins de lumina soarelui, căzuse în nisip, ajuns la capătul puterilor. Dar, în timpul somnului, fusese găsit de o caravană. Câţiva negustori îl ridicaseră şi îl stropiseră cu apă. Atunci când a simţit apa rece pe faţă s-a trezit, amintindu-şi de visul său.

- Binecuvântat să fie Domnul! - a strigat omul. Cum de m-aţi găsit ?

- Am văzut nişte urme în nisip şi ne-am dat seama că cineva s-a rătăcit. Erau, într-adevăr, urmele tale.

- Credeţi voi că urmele mele v-au adus aici? Nu, Dumnezeu, Care S-a îndurat de suferinţa mea. El v-a călăuzit paşii spre mine, altfel aş fi murit.

(Din volumul „DUMNEZEU AUDE TĂCERILE NOASTRE", apărut la Editura „Vatra Veche" din Târgu-Mureş)

Lasă un comentariu