Din codul manierelor elegante (34)

Distribuie pe:

Musafir pe nepusă masă. Bineînţeles că nu poate să se aştepte la o primire „ca la carte". Va fi însă servit, pe măsura posibilităţilor, cât mai bine. Unui musafir din aceeaşi localitate, este suficient dacă i se serveşte o cafea, un pahar de băutură; unul venit însă din altă localitate, mai ales dacă a făcut cale lungă, este mai bine să fie servit cu mâncare.

Drink-ul reprezintă în multe ţări forma clasică de servire a unui oaspete care ne vizitează într-o anumită problemă ori care a venit într-o scurtă vizită. Un astfel de oaspete este servit cu un pahar sau prăjiturele. După primul pahar se mai poate servi unul.

Brunch-ul este un mic dejun servit înainte de prânz, între 11-14. Acesta se organizează sâmbăta sau duminica la restaurante scumpe. Îmbrăcămintea va fi cea de week-end.

Lunch-ul, care se generalizează tot mai mult în România, este una dintre modalităţile cele mai plăcute de a te întâlni cu clienţi cunoscuţi. Este o îmbinare a utilului cu plăcutul la mijlocul zilei. Locul şi frecvenţa unor ase-menea lunchuri depinde de bugetul firmei, de numărul şi de categoria invitaţilor, de prilejul întâlnirii.

Pot fi organizate şi acasă. Practică această modalitate diplomaţii, dar şi oamenii de afaceri.

Lasă un comentariu