Musafir pe nepusă masă. Bineînţeles că nu poate să se aştepte la o primire „ca la carte". Va fi însă servit, pe măsura posibilităţilor, cât mai bine. Unui musafir din aceeaşi localitate, este suficient dacă i se serveşte o cafea, un pahar de băutură; unul venit însă din altă localitate, mai ales dacă a făcut cale lungă, este mai bine să fie servit cu mâncare.
Drink-ul reprezintă în multe ţări forma clasică de servire a unui oaspete care ne vizitează într-o anumită problemă ori care a venit într-o scurtă vizită. Un astfel de oaspete este servit cu un pahar sau prăjiturele. După primul pahar se mai poate servi unul.
Brunch-ul este un mic dejun servit înainte de prânz, între 11-14. Acesta se organizează sâmbăta sau duminica la restaurante scumpe. Îmbrăcămintea va fi cea de week-end.
Lunch-ul, care se generalizează tot mai mult în România, este una dintre modalităţile cele mai plăcute de a te întâlni cu clienţi cunoscuţi. Este o îmbinare a utilului cu plăcutul la mijlocul zilei. Locul şi frecvenţa unor ase-menea lunchuri depinde de bugetul firmei, de numărul şi de categoria invitaţilor, de prilejul întâlnirii.
Pot fi organizate şi acasă. Practică această modalitate diplomaţii, dar şi oamenii de afaceri.