ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la evenimentele festive ale SMURD, la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Vineri, 25 septembrie, în municipiul Târgu-Mureș, începând cu ora 16.00, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu al Alba Iuliei a luat parte la evenimentele festive prilejuite de aniversarea a 25 de ani de activitate a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Alături de oficialitățile locale și centrale prezente aici, Înalt Preasfinția Sa a asistat la comemorarea unui sfert de veac de activitate a SMURD, un serviciu pus în slujba oamenilor din anul 1990, la inițiativa medicului Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, pentru care SMURD înseamnă astăzi „muncă, devotament și luptă pentru supraviețuire".

În alocuțiunea sa, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a spus: „SMURD înseamnă virtutea morală a iubirii de om și este o extensiune fericită a filantropiei divine, căci Dumnezeul Creator și Proniator este IUBIRE. Iubirea față de om este esențială, și aceasta se concretizează în fapte caritabile, în acte de creație, în salvarea și îngrijirea vieții care este un dar sacru și prețios. Persoana umană este imagine sau chip al lui Dumnezeu, și de aceea trebuie tratată cu bunătate, mărinimie și compasiune. Oamenii care se dăruiesc semenilor prin munca lor, prin creația lor și prin viața lor sunt filantropi și dau dovadă de umanism evanghelic, fapt care atrage după sine recompensă temporară, dar mai ales eternă. Felicit pe cei ce sunt angajați în serviciul SMURD, în cadrul căruia se actualizează «Da»-ul spus de către Dumnezeu existenței noastre. Privind la spiritul lor de sacrificiu, primim cu toții îndemn să depășim barierele societății în care trăim, să ne îndreptăm către cei care suferă și să fim semne de speranță pentru frații noștri și pentru surorile noastre".

* * *

Pe parcursul celor 25 de ani de activitate pusă în slujba aproapelui, SMURD a avut sute de mii de intervenții la nivelul întregii țări, peste 100.000 de cazuri în București și gestionează activitatea a mii de voluntari care s-au implicat în acțiunile serviciului.

Lasă un comentariu