Învățământ performant, calitate, prestigiu Și perseverență

Distribuie pe:

Interlocutor: prof. Ioan Cornel Popa, directorul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul" Târgu-Mureș

- Domnule director, pentru început, spuneți-ne câteva date generale despre școala pe care o conduceți.

- Școala noastră este situată în cartierul Tudor și funcționează din anul 1981. A fost cunoscută sub numele de Școala Generală nr. 5, fiind condusă de prof. Man Vasile, urmat de către prof. Suciu Dorina, prof. Man Tatiana și în prezent prof. Popa Ioan Cornel. În primii ani, școala a funcționat în 3 schimburi, datorită numărului mare de clase și elevi, apoi în două schimburi, în prezent funcționând un singur schimb.

- Care este situația clădirilor școlii? În ce situație vă desfășurați activitatea? Cum stați cu dotările?

- Având în vedere anul dării în folosință a școlii, cele două clădiri sunt relativ în stare bună. Ele au necesitat doar lucrări de modernizare, acest lucru fiind realizat cu ajutorul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, dar și din venituri proprii și sponsorizări a părinților, prin donarea a 2% din impozitul pe venit. Astfel au fost înlocuite geamurile, ușile de acces, a fost zugrăvită clădirea principală în exterior, au fost reabilitate băile pentru elevi. În ceea ce privește dotările, anul acesta am primit din partea Asociației Sfânta Elisabeta din Târgu-Mureș, seturi de mese și scaune pentru 400 de elevi. Activitatea de învățământ se derulează în condiții optime.

- Care este situația dascălilor? Aveți toate posturile ocupate?

- La momentul actual, din fericire, toate posturile sunt ocupate cu cadre didactice calificate, astfel că procesul de învățământ se realizează în condiții normale.

- Care este situația elevilor? V-ați completat numărul de clase?

- În cadrul școlii funcționează 30 de clase, 18 de învățământ primar și 12 de învățământ gimnazial, cu efective de peste 25 elevi în fiecare clasă. Datorită rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, elevii noștri au fost repartizați în proporție de 70% în liceele cu renume din Târgu-Mureș. La nivel județean, datorită rezultatelor obținute de către elevii noștri, școala s-a situat pe locuri fruntașe. Totodată, suntem mândri de faptul că în acest an școlar unitatea noastră a fost reprezentată la Faza Națională a Olimpiadei de Limba și literatura română de eleva Bucșea Maria, din clasa a VIII-a, aceasta obținând locul I și locul IV (singura mențiune a Ministerului Educației și Cercetării Științifice) la concursul internațional de lectură.

- Ce proiecte interesante desfășurați în cadrul procesului de învățământ?

- La nivelul școlii se demarează anual concursul județean „Numerus" și „Limba română este patria mea", depășind 13 ediții. La aceste concursuri, pe care colegii din cadrul școlii le-au inițiat, participă anual peste 250 de elevi, fiind concursuri de mare anvergură.

- Ce activități extrașcolare desfășurați cu elevii?

- Elevii școlii sunt antrenați în activități SNAC, în activități ecologice, prin colectarea de materiale reciclabile, în activități sportive, unde dorim să evidențiem echipa de handbal - fete a școlii.

- Ce proiecte de viitor aveți?

- Ne-am propus modernizarea sălii de sport, amenajarea/reamenajarea curții și a terenurilor de sport.

- În final, vă rugăm să transmiteți un gând elevilor care își desfășoară activitatea în această școală, precum și părinților acestora.

- Succes în activitatea lor, multă răbdare și înțelepciune în realizarea obiectivelor propuse, precum și o colaborare fructuoasă din ambele părți.

 

Lasă un comentariu