PROIECTUL „100 de cărţi pentru MAREA UNIRE 1918-2018"

Distribuie pe:

Editura „Vatra veche", iniţiată şi condusă de Nicolae Băciuţ, şi-a propus un proiect îndrăzneţ, original, cu încărcătură simbolică: realizarea unei colecţii de o sută de cărţi semnate de autori mureşeni, pentru cei o sută de ani câţi vom marca în 2018, de la Marea Unire.

Cărţile vor aparţine unor autori mureşeni. Vor fi şi cărţi inedite, dar şi reeditări, în măsura în care deţinătorii de copyright îşi vor da acordul.

Cărţile vor aparţine tuturor genurilor şi vor ilustra toate generaţiile literare.

Se intenţionează realizarea a câte o sută de exemplare din fiecare titlu, urmând ca în toamna lui 2018 să se organizeze expoziţii cu cele o sută de cărţi în principalele localităţi mureşene, dar şi în Capitala Marii Uniri, Alba Iulia.

Vor avea loc întâlniri literare de prezentare a acestor cărţi, întâlniri cu scriitorii mureşeni incluşi în această colecţie.

Sperăm că va exista interes şi aceste cărţi se vor regăsi în toate bibliotecile publice din judeţul Mureş.

E aportul scriitorilor mureşeni la tot ceea ce se va realiza în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri.

Fiecare carte va avea înscris pe coperta a IV-a textul: „100 de cărţi pentru MAREA UNIRE 1918-2018" şi numărul din seria 100!

Au apărut deja 5 volume: Pr.dr. Gheorghe Nicolae Şincan, „Aştept să înflorească ruga mea", Ioan Eugen Man, „Monumente de arhitectură religioasă românească din Târgu-Mureş", Aurel Raţiu, „Jurnal al împlinirilor şi dezamăgirilor", Mariana Cristescu, „Gustul cenuşii", „Întoarcerea lui Ioan Alexandru", Antologie de Nicolae Băciuţ.

Logoul editurii a fost realizat de Mircea Drăgoi.

Lasă un comentariu