ASTĂZI, ZIUA INTERACȚIUNII OM-ANIMAL, EDIȚIA A 19-A

Distribuie pe:

ZIOA este un eveniment orientat spre comunitate al consorțiului UBB-USAMV CN (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Medicină Veterinară) în domeniul interacțiunii om-animal, având ca scop promovarea cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului animalelor și dezvoltarea abilităților civice în relația cu oamenii și animalele). Ansamblul de manifestări se organizează, anual, în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de primăvară - de interior), iar doua ediție se organizează în curtea USAMV CN în 1 iunie, marcând Ziua Internațională a Copiilor.

Ediția de astăzi, 27 februarie 2020, este organizată în două secțiuni paralele: secțiunea de curs și prelegeri în domeniul psihologiei animale și cercetărilor din teren în medicină veterinară (orele 9-12, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, UBB, str. Sindicatelor 7), și secțiunea de activități educaționale de cunoaștere și promovare a interacțiunilor responsabile cu animalele și natura în spațiile Muzeului Zoologic și Vivariu (orele 11-16) - vizite ghidate în muzeu, ateliere de cunoaștere, atelier de inelare păsări, standuri informaționale ale ONG-urilor care promovează interacțiunea optimă om-animal și om-natură, precum și ateliere organizate de asociații studențești. Între orele 12-15, vor avea loc activități asistate de câini (jocuri, agilitate) în curtea din fața clădirii Muzeului de Zoologie.

Din program mai reținem: Târgușoare de casă cu mărțișoare & standuri informaționale pentru promovarea interacțiunilor optime om-animal și om-natură (ONG-uri și asociații studențești) • Ateliere de activități pentru copii (colorat, explorat elemente din natură, pictat forme din gips în formă de lăbuțe de animale), interacțiune cu pisica Tomi și prietenii săi, interacțiune cu câini-ghid. • 12-15 (în funcție de condițiile meteo, în parcul din fața clădirii Muzeului de Zoologie), activități asistate de câini, pentru copii și oameni mari (agilitate, mângâiat, jocuri).

La ediția de interior, participanții sunt rugați să nu își aducă propriile animale de companie. Acestea se pot aduce la ediția din 1 iunie, care se organizează în curtea USAMV CN.

 

Lasă un comentariu