Consiliul Municipal Târgu-Mureș

Distribuie pe:

A FI SAU A NU FI PARTE CIVILĂ...

La solicitarea Direcției Naționale Anticoripție (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș, pe ordinea de zi, a fost introdus în regim de urgență un proiect de hotărâre privind luarea unei decizii în sensul constituirii sau nu a Executivului târgumureșean în parte civilă pentru recuperarea sumei de peste 7 milioane de lei, cu care a fost susținut financiar clubul local de fotbal.

Întrucât sumele au fost virate de-a lungul timpului către clubul de fotbal cu aprobarea consilierilor locali, acestora nu le-a fost clar dacă au sau nu căderea să se pronunțe asupra solicitării venite din partea DNA.

Secretarul Primăriei a explicat că, prin constituirea ca parte civilă în timpul cercetării penale, în eventualitatea constatării de către DNA a unui prejudiciu, Executivul ar putea recupera sumele fără a plăti taxe de timbru, pe când dacă prejudiciul este solicitat separat, în cadrul unui proces civil, taxele de timbru trebuie achitate. „Este un drept de răspundere patrimonială, deci Consiliul Municipal ar trebui să se pronunțe", a punctat secretarul Primăriei.

Cu toate acestea, consilierii au amânat orice decizie privind constituirea sau nu în parte civilă în cadrul procesului penal, până la consultarea unei case de avocatură, lăsând în sarcina Executivului să găsească una, căreia să îi ofere un onorariu maxim de 7.000 de lei.

 

CONTRACT DE COMODAT PENTRU GRĂDINIȚA DIN CADRUL LICEULUI VOCAȚIONAL REFORMAT

Pentru a asigura continuitatea și permanența, respectiv stabilitatea copiilor mici, fără a fi afectați emoțional și în vederea desfășurării, în continuare, a activității Grădiniței din cadrul Liceului Vocațional Reformat, consilierii municipali au aprobat încheierea unui contract de comodat pe o perioadă de 3 ani (până la sfârșitul lunii iunie 2018), cu Parohia Reformată nr. 8 Târgu-Mureș, pentru spațiul situat în str. Evreilor Martiri, nr. 16-20.

Încheierea unui nou contract a fost necesară ca urmare a atacării în contencios administrativ de către Prefectură a vechiului contract, pe motiv că nu ar avea toate avizele prevăzute de Legea învățământului, procesul aflându-se încă pe rolul instanței.

Înițiatorii proiectului de hotărâre au considerat, însă, că avizul solicitat nu este necesar, deoarece rețeaua școlară în ceea ce privește Grădinița din cadrul Liceului Vocațional Reformat nu s-a modificat, acesta funcționând pe baza Ordinului Ministerului nr. 3227, din luna februarie 2013.

 

BAZINUL OLIMPIC VA FI DOTAT

Bazinul Olimpic din cadrul Complexului de Agrement și Sport „Mureșul", omologat, din anul 2012, de Federația Română de Polo pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de înot și polo, va fi dotat cu mijloace fixe sportive, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, au mai decis consilierii municipali. 

Lasă un comentariu