CREŞA - UN AJUTOR PENRU PĂRINŢI

Distribuie pe:

Nu departe de Târgu-Mureş se află, din câte am aflat, cea mai mare comună, Sângeorgiu de Mureş, primar Sofalvi Szabolcs. În această localitate există un sediu modern de primărie, o şcoală modernă, Grădiniţa „Bambi" la fel de modernă. Şi pentru că se înscrie în rândul localităţilor civilizate, aici s-a dat în folosinţa o creşă pe care au botezat-o „Îngeraşul."

Evenimentul inaugurării creşei o avut loc marţi, 27 octombrie 2015, în prezenţa viitorilor locatari, a părinţilor şi a unui numeros public. Pentru început directoarea creşei, Szakács Iulia, în cuvântul ei spunea: „Această creşă s-a făcut pentru dumneavoastră, pentru copiii dumneavoastră şi avem unde să ne ducem copiii, un loc frumos unde sunt în siguranţă, unde sunt iubiţi şi sperăm că vom avea mai mulţi copii pentru că creşa este pentru 60 de copii. În prezent avem doar 27 înscrişi având vârste între 11 luni şi doi ani şi jumătate."

A urmat la cuvânt edilul-şef al localităţii, Sófalvi Szabolcs, care a precizat că instituţia s-a realizat prin câştigarea unui proiect integral „aceasta însemnând că trebuia să aibă trei componente". „Puteam să alegem să construim o grădiniţă, o şcoală sau o creşă. Dar pentru că la Sângeorgiu de Mureş avem o şcoală dintre cele mai moderne şi dotate din judeţ, avem grădiniţă, am luat decizia să construim o creşă."

În final primarul Sófalvi Szabolcs a mulţumit tuturor celor care l-au ajutat în realizarea creşei, mass-mediei mureşene, tuturor părinţilor.

A urmat binecuvântarea rostită de preoţii ortodocşi, romano-catolic şi reformat, după care copiii din grupa mijlocie-mare, condusă de patru educatoare, au prezentat un scurt program artistic, iar după tăierea panglicii cei prezenţi au avut posibilitatea să viziteze frumoasele încăperi ale creşei care au fost concepute la nivel european.

Au mai luat cuvântul două mămici, Fărcaş şi Bojthe, ale căror micuţi frecventează creşa şi au mulţumit pentru acest „dar", loc unde mămicile îşi pot lăsa copii în siguranţă, neavând grija lor la locul de muncă.

 

Lasă un comentariu