TRANSILVANIA - ȚINUT DE TOP

Distribuie pe:

În anul 1972 a fost lansat „Lonely Planet", cel mai important ghid de călătorii din lume, care și-a câștigat un extraordinar renume de-a lungul anilor, publicând articole despre cele mai atractive locuri din lume, propuse spre vizitare turiștilor interesați în descoperirea unor zone de maximă atractivitate. Anual, publicația întocmește clasamente cu destinații de vacanță, susținute cu imagini și comentarii de specialitate extrem de apreciate de iubitorii de călătorii.

Pentru anul 2016, clasamentul pe regiuni propus de „Lonely Planet" se prezintă cu Transilvania pe locul fruntaș. Într-un vast articol, mustind de termeni elogioși, sunt amintite cetățile fortificate, fiind subliniate în mod distinct orașul Sighișoara, apoi rezervațiile de urși și de zimbri, frumusețea naturii și a satelor conservate într-o arhitectură unică și de mare interes. Nu au fost uitați munții care oferă posibilități de escaladă, drumeții și explorarea peșterilor, dar nici gastronomia locală, cu vestitele sarmale și țuica de prune.

Tot Transilvania apare și în planul central al unui serial difuzat pe canalul de televiziune Travel Chanel, serial purtând denumirea „Aventuri cu mâncare și vin în România". Serialul a fost structurat pe șase episoade a câte treizeci de minute fiecare episod, fiind difuzat la noi în țară în luna mai a acestui an. Protagoniștii serialului sunt personalități ale gastronomiei și cinematografiei mondiale, care au pornit într-o călătorie de identificare a micilor producători, de prezentare a târgurilor, fermelor și podgoriilor românești, un întreg episod fiind dedicat cimitirului vesel de la Săpânța. Participanții la proiect au recunoscut că au venit în România cu multe prejudecăți, influențați de reclama negativă de care „se bucură" țara noastră, ajungând să se despartă cu greu de meleagurile mioritice pe care au ajuns să le aprecieze din plin.

Că Transilvania este încă un loc nedescoperit de aventurieri, putem crede, că merită primul loc într-un clasament mondial al regiunilor demne de cei mai pretențioși turiști, suntem convinși, iar faptul că lumea începe să recunoască România și sub un alt chip datorită Transilvaniei, nu poate decât să ne bucure.

 

Lasă un comentariu