Generația internet: avantaje și riscuri… Tineretul și mijloacele de informare moderne

Distribuie pe:

„Mândria țării" - cum era considerat pe vremuri - tineretul de azi își petrece o mare parte din timp, nu citind cărți (tot ca pe vremuri), ci stând pe Facebook, pe internet ori în fața televizorului sau laptopului.

Un studiu britanic demonstrează că un copil de aproximativ 7 ani pierde un an, stând zi și noapte cu ochii într-un ecran: televizor, laptop, tabletă, telefon mobil etc. Consecințele sunt dramatice: mai mulți tineri obezi, bolnavi de diabet, cu tulburări de atenție și de concentrare.

Dar, conform ultimelor studii de piață, aproximativ 83% dintre persoanele cu vârsta între 15-24 de ani folosesc internetul. Pentru celelalte grupe de vârstă, gradul de utilizare a internetului arată: 71% pentru 25-34 de ani și 62% pentru 35-44 de ani, arată studiul realizat de GfK România. Este interesant de semnalat cum cel mai mult utilizarea internetului a crescut în rândul persoanelor mature, 35-44 de ani, (mai mult cu 15% comparativ cu 2010).

Atunci când se referă la educație, raportul arată că 89% dintre persoanele cu educație superioară și 52% dintre persoanele cu educație medie sunt utilizatoare de internet.

Nu e un secret că și elevii de clasa a II-a „rup internetul"! Firește, atât cât le îngăduie vigilența și responsabilitatea părintească.

Dar, apropo de studiul britanic menționat. El subliniază, printre altele, că, în Europa, părinții nu sunt prea fermi în privința timpului permis copiilor de a sta la televizor. Acest fenomen este asociat cu mai multe probleme: una culturală legată de calitatea informațiilor la care copilul are acces ș.a.

Lasă un comentariu