Olimpicii internaţionali au primit recompense financiare de la Guvern!

Guvernul interimar condus de Mihai Cîmpeanu a premiat, luni, 16 noiembrie 2015, elevii români medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Palatul Victoria. Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei noastre, au fost recompensaţi 225 de elevi câştigători a 257 de distincţii.

„În 2015, elevii români au obţinut 51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline.

De altfel, nu doar copiii vor fi recompensaţi, ci şi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt următoarele: 12.545 lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim; 9.720 lei - premiul I/medalie de aur; 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint; 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz; 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Totodată, valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur; 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint; 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz; 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorii care au pregătit elevii, se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevi. Pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ", se precizează în comunicatul de presă al Guvernului.

Lasă un comentariu