„CONCERT DE CRĂCIUN": FANFARA „ARMONIA" LA CASA DE CULTURĂ DIN TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

Sâmbătă, 19 decembrie, începând cu ora 17 în organizarea Asociaţiei „Armonia" Târnăveni în colaborare cu Primăria şi Casa de Cultură, pe scena Casei de Cultură „Mihai Eminescu", frumos împodobită, plină până la refuz cu spectatori a avut loc Concertul de colinde şi cântece de Crăciun în interpretarea Fanfarei „ARMONIA" dirijată cu talent şi profesionalism de către profesorii Wily şi Manuela Halmen, membrii fondatori ai fanfarei (2004), profesori, instructori şi organizatori.

Fanfara „ARMONIA" este continuatoarea unei mai vechi tradiţii a muzicii de fanfară şi promenadă din oraşul de pe Târnava Mică, fosta fanfară a sindicatului combinatului chimic Târnăveni (1950-1980), desfiinţată în cele din urmă din cauza nepăsării administraţiei acelor vremuri. Tradiţia a fost reluată în anul 2004 la iniţiativa soţilor Wily şi Manuela Halmen, profesori, talente de excepţie la această categorie de muzică cu sacrificii materiale şi de voinţă, atragerea unor tineri şi elevi de la şcolile din oraş, dotaţi şi apoi formaţi ca instrumentişti de mare valoare.

Cu ajutorul Primăriei şi Consiliului Local, prin multă muncă, timp şi perseverenţă, sub îndrumarea celor doi soţi, fanfara „Armonia" s-a afirmat rapid şi cu putere pe plan local, judeţean, naţional şi internaţional, obţinând numeroase premii, diplome şi medalii în judeţ, în ţară şi în străinătate. Fanfara „ARMONIA" este o prezenţă vie, permanentă în viaţa socială şi în spaţiul cultural şi cu ocazia diferitelor evenimente: sărbători, inaugurări, concursuri, spectacole etc., purtând succese remarcabile la tot felul de manifestări culturale prin muzica de fanfară, promenadă şi muzica folclorică pe ritmuri de fanfară, acţiuni locale şi multiple manifestări în ţară şi străinătate. Iată câteva dintre ele: Concursul naţional al Fanfarelor şcolare Târgu-Mureş (2010), Promenada verii, Câmpia Turzii (2011), Parada Festivalului de Fanfare „Mihail Warga", Bistriţa Năsăud, Fanfara „Armonia", Târnăveni live on Naţional TV, Festivalul Internaţional al Fanfarelor Bistriţa (2011), a 6-a ediţie a Festivalului de Fanfare „Tradiţii şi obiceiuri săseşti Târnăveni", cu participarea fanfarelor „Argeşul" şi „Rodna", locul I la Concursul naţional „Căluşul Românesc" (2014), Slatina, Premiul de Excelenţă la Festivalul Naţional al Ansamblurilor Folclorice ale copiilor şi tinerilor, ediţia a 7-a Vatra Dornei, participantă la organizarea celei de-a 5-a ediţii a Festivalului Naţional al Fanfarelor Şcolare Târgu- Mureş sub egida Ministerului Educaţiei, Festivalul Hameiului din Transilvania, Sighişoara (2013), participare de excepţie la evenimentul aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de colaborare între municipiul Târnăveni şi Asociaţia germană Rumanienhilfe, la care au fost interpretate imnurile naţionale ale celor 2 ţări (Aprilie a.c.), Premiul I la concursul intercontinental din Italia (2014) etc.

Fanfara „Armonia" este fără doar şi poate un fel de ambasador al Târnăveniului, reprezentându-l cu cinste în ţară şi peste hotare, iar prestigiul Casei de Cultură „Mihai Eminescu" Târnăveni al cărui manager este Wily Halmen a crescut şi a devenit bine cunoscut, la cele peste 27 de spectacole organizate numai în luna decembrie a acestui an în afara municipiului, în lungul şir de acţiuni al anilor 2014-2015.

La încheierea acestui an în ajun de Crăciun şi de Anul Nou, fanfara „Armonia" nu se dezminte, aducându-ne într-un excelent concert un minunat pachet de colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul naţional şi internaţional, într-o interpretare de mare virtuozitate, înalt profesionalism şi sensibilitate sufletească. Au fost interpretate piese de mare valoare şi emoţie: Stille Nachz, Jingle Bells, O ce veste minunată, Menybol az angyal, O du Froliche! Pasztorok, Joy to the World, We wish you a Merry Christmas!

De remarcat este faptul ca fanfara „Armonia" se menţine de 8 ani consecutiv pe locul I în ţară într-un clasament al celor mai bune fanfare din România.

Spectatorii prezenţi la Concert au fost extaziaţi, fericiţi şi însufleţiţi până la lacrimi de calitatea şi măreţia interpretării colindelor de către copiii şi tinerii componenţi ai fanfarei.

Felicitări fanfarei „ARMONIA", celor doi dirijori Manuela şi Wily Halmen care şi-au dovedit din nou valoarea, generozitatea şi ataşamentul faţă de frumos, faţă de cultură, municipiu şi faţă de public. Le dorim acestora „Sărbători fericite!", An Nou cu succese, sănătate şi împliniri. Să aveţi parte de multe bucurii, multă putere de muncă şi succese în misiunea nobilă pe care v-aţi asumat-o!

„SĂRBĂTORI FERICITE!" ŞI „LA MULŢI ANI!" TUTUROR CELOR DIN TÂRNĂVENI

Lasă un comentariu