CANCERELE DIGESTIVE LA ROMÂNI, FAVORIZATE DE „HRANA MODERNĂ"

Distribuie pe:

Fostul ministru al Sănătăţii, prof. univ. dr. Mircea Beuran, în prezent şef al secţiei Chirurgie II la Spitalul Floreasca, din Bucureşti, citat de descopera.ro, a atras, recent, atenţia românilor asupra riscului de a se îmbolnăvi de cancere gastrice, din cauza înlocuirii alimentaţiei tradiţionale cu hrană modernă, specifică altor ţări.

„Frecvenţa cancerelor digestive a crescut în ultimii ani, odată cu înlocuirea alimentaţiei tradiţionale cu hrana modernă, specifică altor ţări. Viaţa modernă a adus cu ea şi schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obişnuieşte peste noapte cu o nouă alimentaţie, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, de aici şi creşterea suferinţelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon şi rect, dar şi de stomac, ficat, pancreas, esofag, adică toate segmentele tubului digestiv şi anexele tubului digestiv - ficat şi pancreas.

Tot ceea ce mâncăm şi bem introducem în acest tub digestiv, care nu mai are componentele chimice necesare ca arderile care se produc în timpul metabolismului să poată fi evacuate fără elemente intermediare care sunt nocive şi care pot dezvolta boala oncologică.

Desigur, există şi alte cauze care duc către gastrită, ulcer, cancer, cum ar fi bacteria Helicobacter pilori, care menţine o inflamaţie permanentă a zonei, însă, pentru români, înlocuirea hranei tradiţionale cu hrana specifică altor zone de pe glob este, în ultimii ani, un factor favorizant al cancerului gastric, întrucât organismul nostru nu este pregătit biologic pentru aceasta", ne atenţionează dr. Mircea Beuran. 

Lasă un comentariu